FC
logo logo
Fotbal flash

Benfica se califică în grupele Champions League, după ce a învins Dinamo Kiev, scor general 5-0

24 august 2022

 

Card image

Marți, pe Estádio do SL Benfica din Lisabona, în partida retur a play-off-ului Champions League, s-au confruntat Benfica și Dinamo Kiev, scor final, 3-0. În prima manșă, disputată în urmă cu o săptămână, în Polonia, victoria a fost tot de partea portughezilor, scor 2-0, calificând-use astfel pentru faza grupelor Champions League. Tragerea la sorți a grupelor Champions League, va avea loc joi, 25 august, orele 19:00.

Cele trei goluri ale echipei Benfica, au fost marcate în prima repriză, având ca autori pe Nicolas Otamendi, minutul 25, Rafa Silva, minutul 40 și David Neres, minutul 42. Având calificarea asigurată, în partea a doua a meciului, lusitanii au slăbit ritmul și nu au mai înscris.

Jucătorii echipei Dinamo Kiev, cu Mircea Lucescu pe bancă, au evoluat fără acea dezinvoltură specifică acestor meciuri din fazele superioare ale Champions League, fiind vizibil afectați de urmările războiului din Ucraina. Urmează ca în perioada următoare să înceapă noua ediție a campionatului intern din Ucraina, cu meciuri fără spectatori și disputate în zonele din țară, unde nu sunt afectate de război.

Declarația antrenorului echipei Benfica, germanul Roger Schmidt, după victoria cu Dinamo Kiev

Antrenorul echipei Benfica, germanul Roger Schmidt, a declarat după victoria cu Dinamo Kiev, pentru Eleven Sports, conform site-ului UEFA, următoarele: „Bineînțeles, sunt mulțumit, nu doar pentru ceea ce am realizat, ci mai ales pentru modul în care am realizat calificarea. Suntem o echipă grozavă care merită să joace în Liga Campionilor. Jucătorii au arătat încă din prima secundă, că își doresc foarte mult să câștige acest joc. Este o mare ușurare pentru toată lumea. Acum să ne pregătim să jucăm în Liga Campionilor. Suntem conectați, există un spirit mare, jucătorii sunt foarte pozitivi și le place să joace unul alături de celălalt. Cei care nu joacă la fel de mult își susțin coechipierii. Atmosfera este foarte bună, nu numai în vestiar, ci și pe stadion. A fost o atmosferă minunată astăzi. Ne bucurăm să continuăm în Liga Campionilor, acum vom aștepta tragerea la sorți și vom vedea.”

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

Ghidul păcănelelor Megaways. Termeni și funcții unice & mii de linii de plată

 

Card image