logo logo
Fotbal flash

Anglia învinge Andorra și este în continuare liderul grupei I, din preliminariile World Cup

10 octombrie 2021

 

Card image

Sâmbătă, pe Estadi Nacional din Andorra la Vella, selecționata Angliei a învins echipa similară a Andorrei, cu scorul de 5-0, într-o partidă din grupa I, a preliminariilor Cupei Mondiale. După această etapă, Anglia rămâne în continuare liderul clasamentului grupei, cu 19 puncte, iar locul secund este ocupat de Albania, cu 15 puncte.

Partida dintre Andorra și Anglia s-a disputat pe un gazon sintetic, lucru mai puțin obișnuit pentru jucătorii englezi, dar și în aceste condiții, au reușit să înscrie de 5 ori, prin Chilwell 17', Saka 40', Abraham 59', Ward-Prowse 79' și Grealish 86'.

Având în vedere diferența de valoare dintre cele două formații, antrenorul Angliei, Gareth Southgate, nu l-a folosit pe golgheterul echipei, Harry Kane, fiind lăsat pe banca de rezerve. Calificarea Angliei la turneul final este aproape asigurată, în schimb, bătălia se duce pentru locul 2 în grupă, astfel că, rezultatul partidei dintre Albania și Polonia, ce se va disputa marți, poate rezolva în mare parte și această necunoscută.

Declarația antrenorului echipei Angliei, Gareth Southgate, după victoria cu Andorra

Selecționerul Angliei, Gareth Southgate, a declarat după victoria din deplasare cu Andorra, conform site-ului oficial al UEFA, următoarele: „Am gândit echipa pentru acest joc, împotriva unei provocări foarte specifice, cu o apărare compactă, care trebuia penetrată. Am ales o echipă cu jucători, care ar fi putut face această provocare, cred că ați văzut asta mai ales cu jocul de la mijlocul terenului. Pasa de gol a lui Johnstone, pentru Grealish, a fost foarte strălucitoare. A fost un moment special pentru toți autorii golurilor, care nu reușiseră să înscrie în această campanie de calificare.”

Autor, Alexandru Neata

Publicitate,

 

P

Analiza celor mai interesante dispute din a doua rundă a Ligii Campionilor

 

Card image