București, 28 Martie 2018

Victorie de moral a Naționalei României, în meciul amical cu Suedia, scor 1-0

Romania-Suedia-1-0-amical

Marți, pe stadionul Ion Oblemenco, pe un gazon desfundat, România a câștigat meciul amical cu Suedia, scor 1-0, legând astfel două victorii consecutive, după cea de sâmbătă, din deplasare cu Israel.

Victoria obținută datorită golului marcat de Dorin Rotariu în minutul 57, la doar trei minute de la introducerea în teren, din postura de jucător de rezervă, este un de moral în perspectiva jocurilor oficiale din această toamnă din Liga Națiunilor UEFA. Primul meci oficial al României va fi pe 9 Septembrie, acasă cu Muntenegru.

Pentru tricolori, meciul cu Suedia a fost mult mai dificil față de cel cu Israel, întrucât Suedia este o formație calificată la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia și venea după o înfrângere cu Chile, scor 1-2, în amicalul de sâmbătă de pe Friends Arena.

Tehnicianul echiepei României, Cosmin Contra a declarat după victoria din meciul cu Suedia la televiziunea PRO X, următoarele: „A fost un meci complex din punctul meu de vedere, pe un teren foarte greu, împotriva unei echipe mult mai puternice ca noi, din toate punctele de vedere. Îi felicit pe băieți, în două zile am pregătit acest meci după victoria din Israel. Ieri am lucrat un pic tactic cu băieții. Au fost zece zile în care ne-am adaptat la diverse probleme din cauza timpului, ne-am antrenat în balon, iarbă artificială, ne-am dus în Israel unde am prins o vreme de 36 de grade și un teren bun.”

„Le-am zis la băieți că trebuie să ne adaptăm, să ne maturizăm, să trecem peste orice probleme care pot interveni și să fim puternici. Au fost două teste reușite, suntem pe drumul cel bun. Astăzi, am făcut un joc mai complet față de cel cu Israel. Au respectat sarcinile de joc, nu le-am permis celor din echipa Suediei să aibe multe ocazii de a înscrie. Am înscris un gol, am mai avut două-trei contraatacuri în care puteam să mărim avantajul”, a spus în încheiere Cosmin Contra.

Autor, Alexandru Neață

 

 

Loading...

 

Comentarii:

P

P

 

 

Site-ul folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor

Am înțeles

Pentru detalii