Megamenu for Bootstrap
 


București, 13 Ianuarie 2017

Victor Pițurcă: Consider că Florin Talpan, este "Omul anului 2016"

Victor-Piturca-2017

Foștii jucători ai echipei Steaua, Tudorel Stoica și Victor Pițurcă, au participat joi la televiziunea Dolce Sport, la o emisiune pe tema numelui formației actuale Steaua, de la constituirea din anul 2003 și până în prezent, cu disputele legate de folosirea numelui și siglei, dintre Armată și actuala echipă.

Întrebat dacă a avut dubii încă de la preluarea echipei de către George Becali, Victor Pițurcă a declarat: "Eu știam că lucrurile s-au desfășurat în regulă. Habar n-aveam că s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat, fiindcă într-adevăr a fost Asociația FC Steaua București, în care Președinte era Viorel Păunescu, a participat și Tudorel Stoica, era și Ilie Năstase, Vicepreședinte, Generalul Zaharia, foarte mulți sportivi, fiind 103 membri fondatori înscriși. Această Asociație, din câte știu eu din acte, avea toată baza pentru 20 ani, cu titlu gratuit, dar au venit momente cu probleme financiare. S-au căutat atunci, anumite surse financiare. Sursa a venit din partea lui George Becali. Eu eram atunci amic cu el și fiind și domnul Păunescu, Președinte, am discutat aspectul și ne-am gândit că putem să venim cu bani și într-un viitor apropiat, să se constituie o nouă Societate pe acțiuni. În 3 Ianuarie 2003, a avut loc această Adunare Generală, în care au participat generali de armată, Președintele Viorel Păunescu și toți antrenorii de la centrul de copii și juniori."

Victor Pițurcă a mai adăugat: "George Becali, a venit cu propunerea de tranzacție extrajudiciară și nimeni din partea Ministerului și din partea clubului, nu au fost de acord. Se făcuse o evaluare, în jur de 10,7 mil dolari, dar fără palmares, fără siglă. Oricum Gigi Becali a făcut altceva, generalii n-au fost de acord, nimeni n-au fost de acord din conducerea clubului, au și părăsit ședința. Nici Viorel Păunescu nu a fost de acord cu această tranzacție extrajudiciară, care prevedea ca Gigi Becali să vină cu 3,5 mil de dolari, Păunescu cu 7 sau 800 mii, eu 400 mii. El nu a vrut, nu s-a semnat nimic. Teia Sponte a fost numit în locul lui Viorel Păunescu și din momentul acela nu mai știu nimic."

"Ulterior s-a făcut o altă Adunare Generală pentru preluarea acestei societăți și nu se știe nici acum cine a semnat! Nimeni din cadrul Ministerului sau din cadrul clubului nu au semnat. Cert este că după ani de zile, a ieșit adevărul la iveală și eu cred că un mare rol pentru acest lucru a avut juristul clubului, domnul Florin Talpan. Eu consider că acest om, este Omul anului 2016! Din punctul meu de vedere, echipa Steaua, nu mai exista de mult timp. De ce? Pur și simplu, când nu există sigla clubului pe piept și este cu totul altă siglă, este clar că nu mai există Steaua București. Suporterii n-au mai venit la stadion. Această echipă nu poate să mai joace în prima ligă", a mai spus în încheiere, Victor Pițurcă.

Autor, Alexandru Neață

 

 

 Site-ul folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor

Am înțeles

Pentru detalii