căutare personalizată

  

 

 

11 sept. 2012

Victor Piţurcă: Am reuşit ce ne-am propus. Acum, din meciurile cu Olanda şi Turcia vreau şase puncte

Victor PiţurcăSelecţionerul Victor Piţurcă a declarat, marţi, că reprezentativa României şi-a îndeplinit obiectivul pentru cele două partide, cu Andorra şi Estonia, obţinând şase puncte, iar pentru "dubla" cu Turcia şi Olanda din octombrie îşi doreşte maximum de puncte.

"Am reuşit ce ne-am propus. Până la urmă s-a terminat foarte bine, scorul e confortabil, deşi golul trei a venit foarte târziu. Poate şi oboseala a făcut să marcăm al treilea gol târziu, dar eu sunt mulţumit. La fel ca şi după meciul cu Estonia le dau 10 plus băieţilor mei. Nu am cum să le dau altă notă. Jocul a fost bun. Ne-au interesat punctele. Avem speranţe că putem câştiga şi cu Turcia şi Olanda", a spus Piţurcă.

Victor Piţurcă a afirmat că deşi îşi doreşte şase puncte în meciurile cu Turcia şi Olanda, s-ar mulţumi şi cu trei. "Pentru noi era foarte bine să nu câştige turcii, aşa ne aşteaptă un meci teribil la Istanbul. E foarte bine că Olanda a bătut în Ungaria. Eu îmi propun şase puncte în aceste două meciuri. Dacă o să câştigăm trei tot e bine, iar dacă vor fi doar două, iarăşi e foarte bine. Am spus-o şi o mai repet, suntem outsideri în aceste două meciuri. Ăsta este adevărul, suntem sub valoarea lor, chiar dacă nouă românilor ne place să ne dăm mari", a completat Piţurcă.

Selecţionerul s-a declarat supărat de accidentările lui Bogdan Lobonţ şi Ciprian Marica. "Din păcate avem doi jucători importanţi accidentaţi, Lobonţ şi Marica. Sper să nu aibă nimic grav. Mâine vom afla exact diagnosticul", a adăugat Piţurcă.

Întrebat de ce echipa României a avut destul de târziu ocazii împotriva Andorrei, Piţurcă a răspuns: "Se poate întâmpla să nu ai ocazii. Ce, suntem Olanda? Nu, noi nu suntem Olanda. Credeţi că e aşa simplu? Fotbalul nu e aşa de uşor în faţa unor echipe mai slab cotate din punct de vedere valoric. E greu să joci atunci când nu eşti concentrat şi nu eşti conectat la ce se întâmplă pe teren".

Deşi i-a plăcut atmosfera din tribune, Piţurcă s-a arătat deranjat că mijlocaşul Cristian Tănase a fost huiduit de fani. "Mi-a plăcut atmosfera din tribune, nu şi faptul că anumiţi jucători au fost luaţi în colimator de suporteri. Fanii trebuie să înţeleagă faptul că şi jucătorii sunt oameni. Am vorbit cu Tănase, era marcat de faptul că a fost fluierat, dar asta e situaţia. Şi noi după ce am câştigat Cupa Campionilor cu Steaua eram apostofaţi atunci când nu prindeam o zi bună. Lumea, şi eu, aştept mult mai mult de la Tănase, dar îl înţeleg, pentru că la rândul meu am trecut prin astfel de momente. Oricum nu numai el nu a jucat la turaţie maximă azi, au fost mai mulţi.

Victor Piţurcă a mai spus că se va baza pe serviciile atacantului Adrian Mutu dacă acesta va fi în formă. "Dacă e într-o formă fizică optimă ne poate ajuta în următoarea dublă cu Turcia şi Olanda. Dacă va fi titular la Ajaccio, probabil vom putea conta pe el. Cum să nu mă gândesc la un jucător ca Mutu?", a conchis Piţurcă.

Echipa naţională a României a învins, marţi, pe Arena Naţională, cu scorul de 4-0 (2-0), reprezentativa Andorrei, în cel de-al doilea meci susţinut în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Golurile partidei au fost marcat de Torje '29, Lazăr '44, Gomes '90+1 autogol şi Maxim 90+3.

Sursa: mediafax

Nume*
Adresa Email*
Subiect*
Mesaj*
Nota: * marcheaza campurile obligatorii.

 
 

 

trafic site W3 Directory - the World Wide Web Directory

SEO
Copyright 2008-2011 - Fotbal-flash