București, 16 Noiembrie 2015.

Ungaria se califică la turneul final EURO 2016, după ce a trecut de Norvegia în play-off

Ungaria-Norvegia-2-1Ungaria a reușit să se califice la turneul final al Campionatului European 2016, din Franța, după ce a învins în ambele manșe din play-off, echipa Norvegiei, scoruri 1-0 și 2-1, general 3-1.

În meciul retur cu Norvegia, desfășurat duminică pe stadionul Groupama din Budapesta, golurile au fost marcate de Priskin, minutul 14 și Henriksen, minutul 83 (autogol), pentru Ungaria și respectiv, Henriksen, minutul 87, pentru Norvegia.

Naționala statului vecin, așteaptă din 1986 (Cupa Mondială), o calificare la un turneu final major, astfel mulți tineri născuți după această dată, nu au trăit o calificare alături de echipa lor.

Portarul echipei Ungariei, Gábor Király, de 39 ani, a spus după meci, conform site-ului oficial al UEFA: "A fost un mare succes pentru întreaga țară și cred că ex-jucătorii ai echipei naționale din ultimii 30, 40 de ani și antrenorii, au făcut o muncă bună. În final, am ajuns la obiectivul nostru de a zbura în Franța și acest lucru este cel mai important pentru țara noastră. Nu pot să cred astăzi, dar poate mâine, putem începe să ne bucurăm".

"Am încercat să-mi păstrez mereu o formă bună și cred în munca pe care o fac. Acum, sunt la 39 de ani și încă mai joc și doresc să muncesc. Nu știu cât timp, voi mai putea să joc, dar îmi place fotbalul", a conchis Kiraly.

Antrenorul echipei Ungariei, Bernd Storck, a declarat după meci următoarele: "Aș vrea să-mi felicit echipa. Au jucat foarte bine, nu doar în seara asta, dar în ultimele săptămâni, am fost concentrați pe cele două jocuri de play-off, din seara asta și cel de joia trecută. Ne-am asumat unele riscuri în Oslo, cu Kleinheisler, debutant, dar am fost convins că ar putea juca la acest nivel. Avem mulți jucători care nu joacă în mod regulat la cluburile lor, dar am avut încredere în ei. Nivelul și intensitatea jocului lor a fost uimitor astăzi și cred că merităm 100% să mergem în Franța. Am avut o tactică bună astăzi și la Oslo, aceasta a fost cheia succesului nostru".

Alexandru Neata

 

 

 
 

trafic ranking

Statistici web

Copyright 2008-2014 fotbal-flash.ro | Toate drepturile rezervate.