Ultimele retușuri pentru finala Champions League

Arda-TuranBucurești, 23 Mai 2014. Sâmbătă, la Lisabona are loc finala Champions League dintre două echipe din același oraș, pentru prima dată în istorie. Atacantul Diego Costa al echipei Atletico Madrid, a revenit la antrenamente înainte de finala de sâmbătă a Ligii Campionilor, împotriva rivalilor locali de la Real Madrid.

Costa a suferit o accidentare în timpul weekend-ul trecut la meciul terminat cu 1-1, cu Barcelona - un rezultat care a făcut ca Atletico să câștige titlul. Internaţionalul spaniol, care a marcat 36 goluri în acest sezon, a fost tratat la Belgrad.

Playmaker-ul de origine turcă, Arda Turan, a revenit la pregătire joi, conform BBC.  Atletico a confirmat că atât Turan, care a fost ușor rănit la şold împotriva Barca, cât si Costa, vor face deplasarea la Lisabona cu restul echipei, vineri.

Duo-ul Realului, Cristiano Ronaldo şi Gareth Bale, sunt apți pentru jocul de sâmbătă, dar apărătorul Pepe şi atacantul Karim Benzema rămân incerți. Ronaldo a ratat cu Real, ultimele două jocuri datorită unei probleme medicale la coapsă, în timp ce Bale, nu s-a antrenat marţi.

După câştigătoare La Liga pentru prima dată după 17 ani, Atletico încearcă să câştige prima cupă europeană. Au ajuns la finala din 1974, dar au fost bătuţi cu 4-0 de Bayern München.

Real, în acelaşi timp, ar putea câştiga trofeul, dar va fi primul succes din 2002, când Zinedine Zidane a marcat un gol spectaculos pentru a asigura o victorie 2-1 împotriva finalistei Bayer Leverkusen.

O victorie pentru Real ar însemna un al treilea titlu Champions League pentru antrenorul Ancelotti, care a câştigat finala de două ori ca jucător. "Nu există nici o presiune pe mine, doar bucuria de a trăi acest moment de fericire,'' a spus Ancelotti.
"O mulţime de echipe stau în faţa televizorului să vizioneze acest meci şi suntem norocoşi că suntem în măsură să jucăm această finală."

Meciul de sâmbătă dintre Real-Atletico, este prima finală a Cupei Campionilor Europeni, cu două echipe din acelaşi oraş. Va fi a cincea întâlnire între cele două echipe în acest sezon. Real a câștigat în Cupa Spaniei, cu Atletico, iar în La Liga, a obținut o victorie şi o remiză.

Alexandru Neata

 

 

 
 
 
 

comments powered by Disqus

trafic ranking

Statistici web

Copyright 2008-2014 fotbal-flash.ro | Toate drepturile rezervate.