Ucraineanca Bogdana Matsotska se retrage în semn de protest de la JO Sochi 2014
căutare personalizată

 

CSS3 Button Rollover Css3Menu.com

Ucraineanca Bogdana Matsotska se retrage în semn de protest de la JO Sochi 2014

Bogdana-Matsotska-ski-alpinBucuresti, 21 februarie 2014. Ucraineanca Bogdana Matsotska, ski alpin, sa retras de la Jocurile Olimpice de iarnă în semn de protest fata de președintele Viktor Ianukovici și guvernul său.

Manifestatiile din Ucraina s-au soldat cu zeci de oameni morți și sute de răniți, pe fondul protestelor anti - guvernamentale .

In varsta de 24 de ani, Bogdana Matsotska trebuia sa participe la concurs vineri, în proba de slalom de la Soci.

"Am decis să nu iau parte la disciplina mea preferata din cauza evenimentelor oribile care se petrec în capitala mea Ucraina", a spus ea .

Oficialii echipei din Ucraina și unii sportivi au pastrat un minut de reculegere în memoria victimelor.

Panglici negre s-au adăugat la steagurile Ucrainei agățate pe balcoanele clădiriilor din satul sportivilor.

"Eu nu sunt un om politic, eu sunt în totalitate în afara politicii și a partidelor politice, dar eu sunt împotriva acestor acțiuni oribile luate de Ianukovici și guvernul său împotriva poporului nostru din Ucraina", a spus Matsotska .

Purtătorul de cuvânt al Comitetului Olimpic Internațional Mark Adams a declarat: " În ceea ce privește sportivii ucraineni, eu cred că unii dintre ei au decis să se întoarcă acasă", conform BBC SPORT

Ucraina a adus 45 de sportivi pentru a concura la JO 2014-Soci la peste nouă sporturi separate. Viktoria Semerenko a câștigat medalia de bronz, singa lor de până acum - la 7.5 km biatlon sprint.

Alexandru Neata

 

comments powered by Disqus
Ne rezervăm dreptul de a modera/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/institutii . Vă mulțumim.

trafic ranking

Statistici web

Copyright 2008-2012 - Fotbal-flash