U Craiova învinge FC Viitorul și este matematic calificată în play-off-ul Ligii 1

București, 10 Februarie 2020

../Imagini-01-2020/Pigliacelli-U-Craiova

Universitatea Craiova a reușit duminică, să câștige în deplasare cu FC Viitorul, scor 2-1 și să-și asigure matematic locul de play-off, alături de CFR Cluj, cu două etape înaintea încheierii sezonului regular.

Pentru FC Viitorul, Gabi Iancu a reușit singurul gol, în minutul 17, în timp ce, pentru Universitatea Craiova, au marcat Luis Nițu, minutul 25 și Valentin Mihăilă, minutul 82. Golul victoriei marcat de Valentin Mihăilă, a fost cel mai frumos, ca al unui veritabil atacant.

Portarul echipei Universitatea, Pigliacelli, a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, reușind prin multiplele intervenții să-și salveze echipa. Astfel, în minutele 42, 43, 68, 73 și 90+3, Pigliacelli a fost de netrecut, iar la terminarea partidei, italianul s-a și împăcat cu proprii suporteri.

După acest eșec, FC Viitorul va trebui să obțină cel puțin 4 puncte în ultimele două partide, pentru a spera la un loc de play-off, depinzând și de jocul rezultatelor ale celorlalte contracandidate, Astra, Gaz Metan, FC Botoșani. Practic, din aceste 4 echipe, una va ajunge în play-out.

Declarații după partida FC Viitorul- U Craiova

Autorul singurului gol al echipei FC Viitorul, Gabi Iancu, a declarat după eșecul cu U Craiova, la televiziunea Digi, următoarele: „Cred că singuri ne-am complicat situația, după ce am avut avantaj, n-am știut să ne menținem avantajul sau să mai marcăm. Chiar și după 1-1, cred eu că, am avut ocaziile mai mari. O echipă mare trebuie să se distanțeze, să facă diferența. În repriza a doua, am intrat la fel. Ei au reușit să schimbe partea, ne-au surprins pe partea cealaltă și nu știu cum am luat al doilea gol, după un contraatac din 16 metri, până în poartă. Vom analiza, ne mai așteaptă două finale și trebuie să dăm tot ceea ce avem noi mai bun, să ne îndeplinim obiectivul de a juca în play-off.”

Luis Nițu, autorul primului gol al Universității, a declarat după jocul de la Ovidiu, la același post TV, următoarele: „Suntem calificați matematic în play-off, dar mai avem două meciuri pe care trebuie să le câștigăm. Astăzi, am început cam slab meciul, mă bucur pentru gol. După aceste meciuri bune, credem că putem câștiga campionatul. Ne va aștepta un meci greu la Iași, trebuie să rămânem concentrați și să luăm cele trei puncte și după, o să ne gândim la meciul cu CFR de acasă. În momentul de față, echipa este mai unită, mai puternică și credem că putem obține multe victorii.

Autor, Alexandru Neață

 

 

Comentarii:

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X