București, 06 Septembrie 2016

Turcia a remizat în deplasare cu Croația, scor 1-1, în debutul campaniei de calificare la Cupa Mondială

 

 

Pe stadionul Maksimir din Zagreb, Turcia a remizat în meciul disputat luni cu Croația, fără spectatori, scor 1-1, în debutul campaniei de calificare la Cupa Mondială, din cadrul Grupei I, a zonei Europa, deși Croația a dominat clar meciul.

În prima repriză, Croația condusă de pe bancă de Ante CACIC, a avut ocazia de a deschide scorul, șutând de trei ori în bară, prin Mandzukic, min. 10, 31 și Pjaca, min 22. Scorul a fost deschi în cele din urmă de Ivan Rakitic, din penalti, în ultimul minut al primei reprize.

Turcia a reușit să egaleze în ultima fază a primei reprize, prin Hakan Çalhanoğlu, dintr-o lovitură liberă de la distanță, mingea fiind deviată de zid. Croația și- a continuat dominarea adversarului, condus de pe bancă de Fatih Terim, având din nou mari ocazii prin Mandzukic, min. 58 și Pjaca, min 76. Portarul turc Volkan BABACAN a fost un adevărat erou, salvând-uși echipa de la primirea altor goluri în câteva situații.

Caz foarte rar întâlnit, în Grupa I, după prima rundă, toate cele șase echipe: Croația, Turcia, Ucraina, Islanda, Finlanda și Kosovo, terminând la egalitate cu același scor, au câte un punct și o linie a clasamentului parcă scrisă la indigo.
 

Autor, Alexandru Neață