Site-ul folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Află detalii aici. OK
 

 
București, 07 Mai 2016.

Tragedie în fotbalul românesc | Jucătorul echipei Dinamo, Patrick Ekeng, moare pe terenul de fotbal

Patrick Ekeng, 6 mai 2016, decedat Jucătorul echipei Dinamo București, camerunezul Patrick Ekeng, a murit vineri, în timpul partidei Dinamo- FC Viitorul.

Fiind introdus în teren, de antrenorul Mircea Rednic în minutul 63, nu a apucat să joace decât 7 minute și a căzut ca secerat la mijlocul terenului, fără să fi avut vre-un contact în prealabil cu alt jucător.

Pe teren i-a fost acordat primul ajutor de medicul echipei, iar după câteva minute a fost transportat la spitalul Floreasca cu ambulanța care asigura asistența medicală pe stadion. După mai bine de o oră și jumătate de resuscitare, medicii de la Floreasca, au declarat moartea fotbalistului Patrick Ekeng, de 26 ani.

"Încercările de resuscitare s-au făcut timp de o oră și jumătate, fără succes", a declarat doctorul Dinamo București, Liviu Bătineanu.
 

Camerunezul Patrick Ekeng, a venit la Dinamo din ianuarie și a jucat mai multe sezoane în Franța, între 2009 și 2013, la clubul Le Mans din Ligue 2.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Floreasca, a declarat: "A fost adus la noi un bărbat in vârstă de 26 de ani, cu o ambulanță, dar fara manevre de resuscitare pe teren. S-au făcut manevre de resuscitare în Spital, dar fără rezultat. Pacientul a decedat. Nu e prima oară când se întamplă așa ceva pe terenul de sport. Ne pare rău că nu am putut face mai mult".

Șerban Brădișteanu, profesor-doctor, a comentat într-o intervenție, la televiziunea Dolce Sport: "Știu că medicii fac tot posibilul să-l resusciteze, însă situația este dificilă, ca orice stop cardio-respirator. Teoretic, la 4-5 minute fără circulație şi fără oxigenare, creierul suferă grav. Unii suportă mai mult, alții mai puțin. 4-5 minute este o limită care ridică probleme serioase, dacă nu s-a făcut nicio manevră de resuscitare. Nu există un timp anume de oprire a resuscitării, au fost cazuri în care am resuscitat ore intregi un pacient și în final a pornit cordul. Cordul poate porni, dar important e să nu fi rămas creierul fără oxigen și să se producă niște leziuni iremediabile".

Urmare a decesului fotbalistului Patrick Ekeng, FRF a dat un comunicat și a menționat pe site-ul oficial următoarele: Finala Cupei României 2015/2016, programată pe 10 mai 2016, se amână și va fi disputată la o dată ulterioară, ce va fi fixată împreună cu reprezentanții cluburilor finaliste.

Toate meciurile din competițiile organizate de Federația Română de Fotbal în acest final de săptămână, din Liga 2, Liga 3, Liga Elitelor, Campionatele Naționale de Juniori, partide de futsal și fotbal feminin, vor fi, de asemenea, amânate. Cheltuielile de deplasare și cazare ale echipelor ce urmau să dispute în această etapă partide în deplasare vor fi achitate de Federația Română de Fotbal.

Alexandru Neata

 

 

 
 

trafic ranking

Statistici web

Copyright 2008-2014 fotbal-flash.ro | Toate drepturile rezervate.