Site-ul folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Află detalii aici. OK
 

 
București, 2 Iulie 2016.

Țara Galilor învinge Belgia, scor 3-1 și se califică în Semifinalele EURO 2016

Nainggolan-Belgia Vineri, pe Stade Pierre Mauroy din Lille, Țara Galilor a învins clar Belgia, scor 3-1, după o evoluție remarcabilă și va juca miercuri, în Semifinalele Campionatului European cu Portugalia.

Victoria galezilor este cu atât mai prețioasă și cu atât mai răsunătoare, întrucât au eliminat Belgia, o echipă cotată mult mai bine și cu pretenții la câștigarea competiției.

Pentru Țara Galilor au punctat Williams (min. 30); Robson-Kanu, (min. 55) și Vokes (min. 85), în timp ce Nainggolan (min 13), a marcat pentru Belgia.

Antrenorul Belgiei, Marc de Wilmots, a declarat imediat după acest eșec: "Am fost una dintre echipele favorite ale acestui turneu final. Când câștigi, vrei să mergi mai departe. Dar noi am făcut prea multe greșeli, pentru a câștiga împotriva unei echipe foarte bune, cum este cea a Țării Galilor."

"Am avut doi jucători accidentați, Vincent Kompany și Nicolas Lombaerts și apoi am pierdut în pregătiri și pe Jan Vertonghen, om de bază. Înainte de acest joc, nu mai primisem niciun gol în ultimele trei meciuri. Am făcut și greșeli. Eu sunt responsabil pentru eșec", a spus în încheiere Marc de Wilmots.

Chris Coleman, antrenor principal Țara Galilor, a declarat după această calificare: "A fost uimitor! Odată ce am trecut prin faza grupelor, am știut că vom avea o șansă, dar Belgia, reprezintă o echipă de top. Am știut că trebuie să aducem ceva în plus în jocul nostru și jucătorii asta au făcut. A fost un spectacol incredibil, am surprins Belgia."

În încheiere, Coleman a spus: "Eu încă nu cred că putem câștiga turneul. Prima provocare a fost să ieșim din grupe, apoi am bătut Irlanda de Nord, iar acum, în cel mai bun meci, am trecut și de Belgia. Acum, următoarea provocare este Portugalia. Promit că jucătorii mei, nu se vor gândi la câștigarea acestui turneu. Se vor gândi doar la meciul cu Portugalia."

Alexandru Neata

 

 

 
 

trafic ranking

Statistici web

Copyright 2008-2014 fotbal-flash.ro | Toate drepturile rezervate.