București, 31 Martie 2018

TAO United și legendele, spectacol la superlativ!

Neymar-Jr-five-m-2018

Sala de Sport Agronomie din București a fost, joi, gazda ideală pentru un spectacol pe cinste asigurat de TAO United, campionii mondiali Neymar Jr's Five în 2017, și echipa lui Ciprian Marica, ambasador pentru al doilea an consecutiv al turneului care-și va alege campionii în luna iulie, în Brazilia. S-au marcat goluri frumoase, n-au lipsit pasele cu exteriorul și driblingurile de manual, dar, mai important, unele dintre cele mai mari nume din istoria României au luat contactul cu un mod special de a juca fotbal. Și le-a plăcut ideea de Neymar Jr's Five!

A fost nevoie de zece jucători, de o atmosferă relaxantă, de o competiție între două idei și spectacolul a țâșnit din fiecare centimetru al terenului. Pentru că rezultatul nu poate fi altul când parchetul e ocupat, deopotrivă, de cei mai buni jucători din lume în formatul cinci-la-cinci și oamenii care au dus steagul României pe cele mai importante stadioane ale planetei fotbal. Încrezători, determinați să arate că pot face față idolilor din copilărie, campionii mondiali din 2017 au păstrat formula de anul trecut, s-au gasit unii pe altii cu lejeritatea cu care au facut-o si in Brazilia, dar au aflat imediat ce înseamnă să stai față în față cu doi atacanți de top (Ciprian Marica și Marius Niculae), un om ale cărui goluri au scos sute de mii de români în stradă (Florin Răducioiu), un fundaș de fier actual selecționer al României (Cosmin Contra) și un antrenor care a văzut tot ce putea fi văzut în fotbal și a venit cu sfaturi utile de pe margine (Ioan Andone). Dacă-l adăugăm pe Ionel Dănciulescu, jucătorul cu cele mai multe meciuri din istorie în liga națională, glezna fină a lui Ianis Zicu și știința jocului lui Iulian Miu...nu putem cere mai mult!

Neymar-Jr-Five-m2018

Timp de zece minute, pasele au mers șnur, mingea s-a preluat cu talpa, a stat puțin în posesia fiecăruia și s-a dus, de regulă, către o țintă bine aleasă și atinsă. Ritmul n-a scăzut, determinarea a venit din ambele sensuri, iar TAO United au fost primii care au lovit: au marcat frumos, devreme, și și-au lăsat adversarii fără un jucător. Dar miile de meciuri și sutele de mii de ore petrecute pe teren nu se uită ușor, instinctele se păstrează, mingea circulă aproape teleghidat și stângul lui Marius Niculae nu ratează. 1-1, patru vs. patru, pulsul e luat, strategiile se regândesc. Cu două reputații în joc, se trage tare de ambele părți, nu se cedează niciun centimetru, se mai marchează două goluri, dar timpul se scurge și 2-2 e un rezultat care nu oferă niciun câștigător.

Prezent la Neymar Jr's Five la doar două zile după ce a învins Suedia la Craiova, scor 1-0, Cosmin Contra a revenit mulțumit în biroul de selecționer al României: "Sincer, a fost foarte greu! Băieţii sunt campioni mondiali, la final mi s-au tăiat puţin "beţele", dar pentru noi a fost o mişcare foarte bună", a fost concluzia trasă la finalul unei zile cu de toate.

Pentru TAO United, confruntarea cu marii fotbaliști ai României este, cu siguranță, un moment de neuitat: "La început am avut foarte multe emoţii, dar a fost o experienţă foarte plăcută, cu care aş vrea să mă mai întâlnesc. Chiar dacă are anii pe care-i are, la Cosmin Contra s-a simţit experienţa. S-a văzut că a jucat fotbal la nivel mare, la AC Milan, la echipa naţională. E mai greu cu ei decât cei cu care am jucat, pentru că se simtea diferenţa între fotbalişti de legendă, care au jucat la nivel înalt, şi cei care joacă în curtea şcolii", a declarat Radu Silviu Mădălin, cel care se pregătește deja alături de colegi pentru apărarea titlului cucerit în 2017: "Anul acesta sperăm să ne calificăm din nou, dar va fi mult mai greu, pentru că noi am ieșit campioni mondiali anul trecut și competiția e mult mai mediatizată acum și sunt echipe mult mai puternice. Noi ne-am mulțumi cu o nouă calificare în Brazilia".

Despre Neymar Jr’s Five
Neymar Jr’s Five este un turneu de fotbal semnat de atacantul brazilian – un adevărat fenomen global. Pe șase continente și în peste 60 de țări, echipele de câte cinci jucători se luptă în meciuri de zece minute. De fiecare dată când o echipă înscrie un gol, opoziția pierde un jucător. Astfel, jocul devine rapid, tehnic, strategic și unic în lumea fotbalului. Peste 100.000 de jucători din 53 de țări s-au înscris să participe la cea de a doua ediție a turneului, iar anul 2018 promite să fie și mai mare. Echipele intră în joc cu speranța că vor ajunge în finala națională și în cea mondială, de la Instituto Projeto Neymar Jr, în Praia Grande, Brazilia. Înscrie-ți echipa acum și, cine știe, poate în curând vei juca în deplasare pe terenul propriu al lui Neymar. Îndrăznește să visezi! Outplay them all!

Urmărește turneul Neymar Jr’s Five pe neymarjrsfive.com, facebook.com/neymarjrsfive și #neymarjrsfive.

Prezentul material, a fost primit la redacția fotbal flash, prin e-mail, cu amabilitatea D-nei ANDREEA MITRACHE, National Communication Manager- Red Bull Romania.
Foto: Mihai Ștețcu / Red Bull Content Pool

 

 

Loading...

 

Comentarii:

P

P

 

 

Site-ul folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor

Am înțeles

Pentru detalii