Susic: Îmi place ca echipa mea să atace
căutare personalizată

 

CSS3 Button Rollover Css3Menu.com

Susic: Îmi place ca echipa mea să atace

Safet-SusicBucuresti, 03 ianuarie 2014. Succesul ca antrenor nu a venit întotdeauna ușor pentru Safet Susic. După ce a antrenat la un număr de cluburi pe parcursul unei perioade de 15 ani, în vârstă de 58 de ani, a preluat conducerea reprezentativei Bosnia-Herțegovina în 2009 și nu a reușit să califice echipa la turneul final al Cupei Mondiale din 2010 Africa de Sud și UEFA EURO 2012 .

La data de 15 octombrie a anului trecut, învingând în deplasare cu 1-0 Lituania, tânăra națiune și-a rezervat în cele din urmă locul lor într-un prim turneu internațional major, World Cup 2014. Bosnia-Herțegovina a câștigat Grupa G a preliminariilor de calificare la Cupa Mondială 2014, cu 25 puncte, urmată de Grecia cu același număr de puncte dar cu golaveraj inferior.

Într- un interviu exclusiv acordat pentru FIFA.com, internațional al fostei Iugoslavie și legendarul mijlocaș ofensiv al Paris Saint - Germain, Safet Susici a vorbit despre punctele forte ale reprezentativei Bosnia-Herțegovina și ambițiile lui, cu doar câteva luni până la cea mai mare prență fotbalului din istoria lor - Cupa Mondială.

Întrebat ce a simțit după fluierul final al jocului împotriva Lituaniei, știind că rezultatul a făcut ca Bosnia-Herțegovina să poată juca astfel la primul turneu final la Cupa Mondială, Safet Susic a răspuns: "Mai presus de toate am avut un sentiment imens de ușurare! Asta ma cuprins în primul rând pentru că am atins scopul de a termina pe prima poziție Grupa E, reușind astfel să evităm play-off. Astfel am avut un sentiment imens de bucurie !"

Întrebare: Ai fost responsabil timp de patru ani a reprezentativei Bosnia-Herțegovina. Credeți că echipa ta a ajuns acum la apogeu?

Răspuns: Nu știu. Nici eu nu pot să vă spun cât de departe putem merge. Am jucat foarte bine contra echipelor mai mici, dar până acum nu am jucat cu echipe mari precum Franța, Portugalia sau Brazilia. Cred că pentru a fi o echipă mare, avem nevoie pentru a fi în măsură să câștigăm și de o bancă de rezerve valoroase. Avem zece sau cam asa ceva jucători foarte buni, dar jucatorii de pe banca de rezerve nu sunt la același nivel. Atunci când suntem la putere maximă, putem conta pe valoarea titularilor, dar dacă se fac schimbări sau ne lipsesc unul sau doi jucători, avem probleme.

Prefer ca echipa mea să înscrie unul sau mai multe goluri decât adversarul. Asta e filosofia mea de fotbalist. Îmi place ca echipa mea să atace, să țină de minge și să încerce înscrie. Uneori neglijăm ușor partea defensivă a jocului și recunosc că putem primi goluri, dar nu avem resursele necesare pentru a juca orice alt mod. Avem atacanți excepționali, așa că vom juca cu atuurile noastre, dar care cu siguranță vom pune câteva probleme împotriva echipelor mari.

Am marcat o mulțime de goluri (30 goluri marcate în Preliminariile Cupei Mondiale). Ne-am câștigat deja o anumită experiență importantă și vom găsi de multe ori o modalitate de a obține rezultate la orice nivel.

Cu privire la primul meci la Cupa Mondială 2014, împotriva Argentinei, Susic a răspuns: Problema este primul nostru meci împotriva Argentinei lui Lionel Messi. Ei vor juca cu doi sau trei atacanți și un mijlocas ofensiv. Din partea mea, eu pot schimba un mijlocaș ofensiv cu unul defensiv, dar vreau să îi joace pe atacanti mei, Vedad Ibisevic și Edin Dzeko, chiar dacă e riscant !

Întrebare: În afară de Argentina, ce crezi de restul echipelor din Grupa F, Iran și Nigeria ?

Răspuns: Cu siguranță am fi putut să ajungem într-o grupă mai grea, așa că nu ne putem plânge prea mult. Ne vom confrunta cu Nigeria, care ajunge întotdeauna la Cupa Mondială și Iran, care sunt complet necunoscute pentru noi. Ce e sigur este că vom juca pentru calificarea în al doilea meci împotriva Nigeriei.

Întrebare: Ai un anumit model al tău de antrenor sau stil de joc? Cine te inspiră?

Nu am un model, dar există mulți antrenori pe care îi admir. Mai presus de toate nu e Ivan Osim, care a fost antrenorul meu la echipa Iugoslaviei. El a fost un nume mare și nu a vorbit prea mult. Nu-mi place să plictisesc jucătorii mei cu discursuri, mai ales că știu din experiență că jucatorii nu ascultă toate acestea. De asemenea, îmi place foarte mult Vicente del Bosque, Arsene Wenger ... dar n-am încercat să copiez pe nimeni.

Alexandru Neata

 

comments powered by Disqus
Ne rezervăm dreptul de a modera/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/institutii . Vă mulțumim.

trafic ranking

Statistici web

Copyright 2008-2012 - Fotbal-flash