Megamenu for Bootstrap
 


București, 28 Mai 2017

Surpriză în Cupa României, FC Voluntari câștigă trofeul în finala cu Astra Giurgiu

FC-Voluntari-castigatoarea-Cupei-Romaniei

Competiția Ko-urilor, nu s-a dezis nici în această ediție a Cupei României. Astfel FC Voluntari, învinge la penalty-urile de departajare Astra Giurgiu și câștigă trofeul, în finala disputată sâmbătă pe stadionul Ilie Oană din Ploiești, în fața a peste 9200 de spectatori, scor 6-4.

Astra a controlat prima repriză, iar în minutul 36, Alexandru Ioniță a reușit să deschidă scorul, cu un șut din afara careului. De altfel Ioniță a fost cel mai periculos atacant al echipei giurgiuvene.

În repriza secundă, elevii lui Claudiu Niculescu, au reușit să echilibreze situația din teren și pe tabela de marcaj. Astfel Voduț obține un penalty, ușor acordat de arbitrul de centru Istvan Kovacs, în urma unei intervenții a lui Morais și transformat de Laurențiu Marinescu.

După cele 90 de minute scorul fiind egal, a fost nevoie de prelungiri și de executarea loviturilor de departajare pentru stabilirea învingătoarei. De la Astra, Alexandru Stan a ratat penalty-ul, în timp ce FC Voluntari nu a ratat nici un penalty.

Pentru mijlocașul echipei Astra, Florin Lovin, finala Cupei României cu FC Voluntari, avea să fie și ultimul meci din cariera de fotbalist, întrucât se retrage din activitate.

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat după terminarea finalei, la televiziunea Digi, următoarele: „Am văzut în această seară un banner, chiar foarte frumos în tribuna celor de la Voluntari și cred că concluzionează foarte bine în această seară: Un vis devenit realitate. Ținând cont că acest meci a fost organizat la Ploiești și în această seară pe stadion, am văzut că Petrolul Ploiești și spiritul Petrolului trăiește, cu siguranță, așteptările noastre se duceau în această direcție.

Întrebat dacă FC Voluntari va putea juca în cupele europene, întrucât nu și-a depus cererea de participare la UEFA, Răzvan Burleanu a spus, în încheiere: Sunt câteva lucruri aici, este o situație excepțională, prin care ei au această posibilitate de a solicita licența pentru competițiile europene și bineînțeles, trebuie să aibe bine puse la punct, toate datele financiare și termenele de care ești ținut, să nu fi avut datorii. Reprezentanții clubului vă pot da mult mai multe detalii în acest sens."

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

 

web
analytics


Site-ul folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor

Am înțeles

Pentru detalii