București, 01 Iulie 2019

Spania U21 învinge Germania U21, scor 2-1, în finala Campionatului European 2019

../Imagini-005-2019/Spania-U21-campioni-europeni-2019

Duminică, pe stadionul Friuli din Udine, în finala Campionatului European U21, Spania a învins Germania, deținătoarea en-titre a trofeului, scor 2-1 și câștigă pentru a 5-a oară trofeul de Campioană a Europei U21.

Spania a reușit să deschidă relativ repede scorul, în minutul 7, prin Fabián Ruiz, care a fost declarat și cel mai bun jucător al turneului final. Dani Olmo, care a fost declarat cel mai bun jucător al finalei, a majorat scorul, la 2-0 pentru Spania, în minutul 69, în urma unei gafe a portarului Nubel. Nadiem Amiri, avea să marcheze singurul gol al Germaniei, în minutul 88.

Arbitrul de centru, sârbul Srdjan Jovanović, nu a fost nevoit să consulte arbitrajul video, deși într-o fază din prima repriză se impunea, atunci când trebuia să acorde cartonașul roșu unui jucător spaniol. Este vorba de faza din minutul 33, atunci când Vallejo (Spania) l-a faultat dur pe golgheterul turneului, Waldschmidt și a primit numai cartonașul galben. Nu se știe cum evolua scorul, dacă spaniolii evoluau în inferioritate numerică din acel minut!

După câștigarea trofeului, spaniolul Fabián Ruiz și atacantul echipei italiene Napoli, jucătorul turneului, a declarat conform site-ului oficial al UEFA, următoarele: „Sunt încântat că am câștigat premiul, dar câștigarea turneului a fost mai importantă. Am pornit greșit împotriva Italiei și lucrurile au fost dificile și a trebuit să batem Polonia cu mai mult de trei goluri. Am crezut în forțele noastre și am meritat să fim campioni.”

„Avem un spirit de echipă grozav, trebuia să oferim tot ce ne stă în putință. Germania este o echipă bună și a trebuit să suferim împreună, sunt mari jucători, dar 2-0 ne-a dat liniște și încredere si cred ca suntem câștigatori merituorii. Mă bucur să câștig premiul, bineînțeles. Italianii mi-au dat un mare sprijin, fanii din Napoli au venit să mă urmărească și m-am simțit enorm de bine. Ancelotti a fost o persoană foarte importantă în acest an pentru mine, oferindu-mi încrederea de care au nevoie jucătorii și multe jocuri. Este primul meu titlu de pro și îmi voi aminti mereu acest lucru”, a spus în încheiere Fabián Ruiz. 

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

 

Comentarii:

 

 

P

P

 

../Imagini-005-2019/Lucian-Dumitriu

 

Citește și: Hermannstadt rămâne în Liga 1, după barajul cu U Cluj, scor general 2-1

Miercuri la Sibiu, în returul barajului de menținere sau promovare în Liga 1, Hermannstadt a pierdut partida cu U Cluj, scor 1-0, dar rămâne totuși în Liga 1...

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X