București, 04 Iulie 2019

Sfatul lui Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu, pentru copiii care vor să ajungă mari fotbaliști

../Imagini-005-2019/Hagi-si-Popescu

Antrenorul și finanțatorul echipei FC Viitorul, Gheorghe Hagi, alături de Președintele clubului, Gheorghe Popescu, au fost miercuri în direct la televiziunea Antena 3, răspunzând întrebărlor reporterului, cu privire la recenta evoluția a Naționalei U21, în care peste jumătate din jucători, provin de la Academia Hagi.

Reamintim că selecționata României a reușit performanța de a juca în semifinalele turneului final al Campionatului European U21 și totodată și-a câștigat dreptul de a evolua anul viitor, la Olimpiada de la Tokyo.

Întrebați ce calități ar trebui să aibă un copil, pentru a ajunge la marea performanță și să evolueze apoi pentru Naționala României și la mari echipe din campionate puternice, Gică Popescu a spus: „Cred că rețeta este aceiași, pentru orice sportiv și anume: muncă, sacrificiu, seriozitate! Nu există o altă rețetă, în niciun sport. Dacă ești talentat, trebuie să muncești foarte mult, trebuie să joci și să te sacrifici, pentru că ceea ce se vede la televizor, ceea ce vedem noi într-un meci de fotbal, este doar sfârșitul unei săptămâni de muncă, unei săptămâni de sacrificiu, în care sportivul trebuie să renunțe la multe tentații, care sunt din ce în ce mai numeroase și în special atunci când ești tânăr și viața îți oferă tot felul de tentații, trebuie să renunți.”

La aceiași întrebare, Gheorghe Hagi a răspuns: „Eu aș spune că un lucru fundamental pentru un copil este ca părinții sau cei din jurul lui, să-i ajute astfel încât, lucrul care-i place cel mai mult, să-l facă. Să-l faci să joace, pentru că numai așa din plăcere, poți să dai un randament foarte mare. După ce ai plăcere, când crești mai mare, o duci în iubire și de la iubire, așa cum suntem noi acum, o ducem la pasiune. Ajungi să fii dedicat, să faci doar un lucru în viață. Mie îmi place, am avut plăcerea, am iubit fotbalul și acum am pasiune pentru el. Acestea sunt trei cuvinte, care le-aș zice la un copil care începe un vis de-al lui: plăcere, iubire și pasiune, pentru tot ce face!”  

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

 

Comentarii:

 

 

P

P

 

../Imagini-005-2019/Maurizio-Sarri

 

Citește și: Antrenorul Maurizio Sarri revine în Serie A, după un sezon și preia Juventus

Juventus, Campioana Italiei, a confirmat că a fost numit noul antrenor, Maurizio Sarri și că a semnat un contract pentru o perioadă de trei ani...

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X