Seria nedreptăţilor împotriva Rapidului continuă

Daniel-Niculae-Mai-2014București, 18 Mai 2014. După ce comisia de licențiere a FRF, nu a acordat licența pentru Liga 1 echipei Rapid, reprezentanții acestui club, au postat pe site-ul oficial următorul comunicat: "Din păcate, ceea ce s-a întâmplat era de anticipat. Viorel Duru (n.r. - directorul Sistemului Naţional de licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru) şi-a manifestat în mai multe rânduri antipatia îndreptată împotriva Rapidului şi continuă seria nedreptăţilor care duc la transformarea Ligii I într-una sătească. Rapid îşi va continua drumul şi îşi va căuta dreptatea la TAS".

În comunicat se mai menţionează: "Se pare că a devenit o obişnuinţă transformată în tradiţie ca Rapidul să fie împins către liga secundă prin metode oculte. În sistemul totalitar al vremurilor apuse, gruparea noastră era aruncată în Divizia B din cauza nesupunerii, prin jocuri de culise aşezate pe terenul de joc cu ordin de creionare a clasamentului. În fotbalul actual, în care «comisiile» împart dreptatea după bunul plac, fără a acorda absolut nicio importanţă clasamentului, sau rezultatelor sportive obţinute pe arenele de joc, Rapidul se vede de asemenea înjunghiat în spate".

În comunicatul de presă, se mai arată că echipa Rapid, pentru a treia oară în două sezoane consecutive, este "împinsă în Liga a II-a din motive ilogice". "În urmă cu un an, era singura formaţie de pe mapamond retrogradată de două ori în acelaşi sezon (niciodată sportiv). Anul acesta, «comisia» (aflată în subordinea d-lui Viorel Duru) a aşteptat aflarea rezultatului din meciul direct disputat de Rapid cu contracandidata la promovare şi imediat după fluierul final a anunţat neacordarea licenţei formaţiei FC Rapid Bucureşti din motive absolut halucinante". "Sursele suplimentare prezentate de club, constând în creanţe de recuperat de la debitorii săi, Copos Gheorghe, SEG şi Dinu Mihail Gheorghe, pentru care au fost formulate proceduri prealabile sau acţiuni judecătoreşti nu prezintă certitudinea unor încasări efective… Clubul FC Rapid SA nu s-a constituit parte civilă împotriva inculpatului Copos Gheorghe, în cadrul procesului penal, ci numai pe calea unei acţiuni civile ulterioare soluţionării definitive a cauzei penale, riscând să se confrunte în prezent cu insolvabilitatea debitorului condamnat…. Solicitantul de licenţă afirmă că o altă sursă de finanţare a activităţii viitoare o constituie contractele de publicitate, ignorând imprejurarea că obiectul acestora prevede punerea la dispoziţia beneficiarului tocmai a spaţiului publicitar de la Stadionul Giuleşti Valentin-Stănescu pe care şi-a exprimat intenţia de a nu-l mai folosi în viitor".

Alexandru Neata

Subscribe RSS Feed, Fotbal flash RSS fotbal flash  

 

 
 
 
 

comments powered by Disqus

trafic ranking

Statistici web

Copyright 2008-2014 fotbal-flash.ro | Toate drepturile rezervate.