logo logo
Fotbal flash

Sepsi câștigă pentru a doua oară Cupa României, după finala cu U Cluj

25 mai 2023

 

Card image

Disputată miercuri la Sibiu, pe stadionul Municipal, finala Cupei României intre Sepsi și U Cluj, a fost câștigată de echipa din Sfântu Gheorghe, condusă de pe bancă de Cristiano Bergodi, la loviturile de departajare, scor 5-4. După 120 minute de joc, scorul a fost de 0-0.

Cea mai controversată fază a meciului, a fost în minutul 52, atunci când Safranko a reluat cu capul, mingea a fost prinsă de Gorcea pe linia porții, dar nu se știe dacă a depășit cu toată circumferința linia de poartă. Nici VAR-ul nu a intervenit, întrucât nu avem tehnologia liniei de poartă.

Prima repriză a început pe un fond de dominare netă al jucătorilor echipei Sepsi, creând-uși câteva ocazii de gol prin Safranko, minutul 2 și Ciobotariu, minutul 6. Jucătorii clujeni conduși de pe bancă de Ovidiu Sabău, au revenit în joc și au avut posibilitatea deschiderii scorului prin Nistor, minutul 33, mingea lovind bara porții lui Niczuly.

La loviturile de departajare, s-a remarcat portarul echipei Sepsi, Ronald Niczuly, care a apărat trei penalti-uri, executate de Ely Fernandes, Ze Gomes și Ivan Martic. Cei de la Sepsi au ratat numai de două ori prin Jonathan Rodriguez și Adnan Aganovic.

Echipa Sepsi, prin câștigarea finalei Cupei și-a asigurat locul de Conference League, iar în această situație, ultimul loc din play-off care va evolua în Conference League este locul 3, pentru care se luptă în ultima etapă CFR Cluj și U Craiova, iar echipa din clasamentul final al play-off care va ocupa locul 3, va juca baraj într-o singură manșă, pe terenul echipei de play-off, cu echipa câștigătoare a barajului din play-out, FCU Craiova sau FC Voluntari.

Declarația portarului echipei Sepsi, Ronald Niczuly, după câștigarea trofeului Cupei României

Portarul echipei Sepsi, Ronald Niczuly, a declarat după câștigarea trofeului Cupei României, la canalul TV Digi Sport, următoarele: „Este un sentiment aparte, ne bucurăm, este un nou moment istoric la Sfântu Gheorghe. Am făcut un meci prost, dar finalele nu se joacă bine, finalele se câștigă. Suntem o echipă mică, dar bine organizată, așa se pot face performanțe frumoase. Rămâne să ne pregătim în sezonul următor, pentru preliminariile Conference League. Am încercat să intimidez, să pun presiune mai mare pe cei care au executat penalty-urile. Așa i-am transmis lui Matic, că va da peste.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
Publicitate,

 

Manchester City învinge West Ham, scor 3-0, într-o partidă a etapei 28, din Premier League

 

Card image