București, 12 Noiembrie 2016

Selecționata României, pierde pe propriul teren cu Polonia, scor 3-0

Lewandowski-Polonia

Selecționata României, pierde pe propriul teren cu Polonia, scor 3-0 și își diminuează șansele să se califice la turneul final World Cup Rusia 2018. Golurile au fost marcate de Grosicki, '11, Lewandowski, '82 și '90+1 (penalty).

Polonezii ne-au depășit la toate capitolele, conform statisticilor, au avut posesie 53/47, șuturi spre poartă 17/10, șuturi pe spațiul porții 7/3. În schimb România a depășit Polonia la faulturi, 12/8.

Scorul de 3-0, arată clar diferența de valoare dintre cele două echipe. Ai noștri, au jucat crispat, fără o idee de joc, iar când ajungeau în poziție de șut, ori amâna șutul, ori trăgeau anemic. Pur și simplu le-a fost frică de adversar!

Selecționerul Daum are și el partea sa de vină, în alcătuirea primului 11, a tacticii folosite, nu a fost inspirat nici la schimbări. La golul al doilea al polonezilor, Lewandowski trece pe lângă Răzvan Marin și Benzar, ca printre jaloane.

După meci, Alexandru Chipciu, a declarat la televiziunea TVR1, următoarele: "Dacă ne luăm după scor, poate a fost cel mai slab meci din campania de calificări sau după joc a fost cel mai slab, dar cu siguranță, am întâlnit și cea mai bună echipă a grupei. Adversarul ne-a pus foarte multe probleme. Am făcut o primă repriză foarte slabă, apoi, am avut 25 de minute în care chiar puteam egala și sincer, eu pe teren simțeam echipa peste cea a lor. Golul de 2-0, practic a încheiat meciul. Dacă ne-a bătut cu 3-0, înseamnă că sunt mai buni ca noi și nu mai avem ce comenta."

În final, Chipciu a mai spus: "Valoarea jucătorilor dintre cele două echipe, este principalul factor din seara aceasta. Au jucători care joacă la echipe foarte mari. Din păcate, noi nu mai avem astfel jucători și cred că asta face diferența la acest nivel. Ne pare rău pentru spectatori, că au venit în număr foarte mare și clar, i-am dezamăgit!"

Autor, Alexandru Neață