București, 18 Septembrie 2015.

Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, eliberat din funcție

Jerome-ValckeSuspectat de încercarea de a profita din vânzarea biletelor pentru Cupa Mondială 2014, Jerome Valcke, secretarul general al FIFA, mâna dreaptă a lui Sepp Blatter, a fost eliberat din funcție de către Federația Internațională, după propria investigație.

FIFA a anunțat joi într-o declarație că secretarul său general Jerome Valcke, a fost eliberat din funcție cu efect imediat. Federația a declarat că i-a fost "adus la cunoștință o serie de afirmații care implică secretarul general" și că "a solicitat o investigație oficială a Comisiei de Etică", informeaza L'Equipe.

Potrivit The Guardian, Valcke este acuzat de a fi profitat din vânzarea de bilete pentru Cupa Mondială: astfel el ar fi fost de acord să se vândă biletele de meci la un preț mai mare decât valoarea lor. Valcker, ar fi fost denunțat de către consultantul companiei JB Sports Marketing, care a avut un contract cu FIFA pentru vânzarea de bilete la World Cup 2014, un acord care ulterior a fost anulat. Ziarul britanic susține că are documente consultate care dovedesc că Valcke, care neagă acuzațiile, "a fost beneficiarul unui acord de a vinde bilete la prețuri umflate."

În iulie anul trecut, Jerome Valcke a lăsat să se înțeleagă că va demisiona din funcția de secretar general, după alegerile prezidențiale care vor avea loc 26/02/2016.

Alexandru Neata; img L'Equipe

 

 

 
 

trafic ranking

Statistici web

Copyright 2008-2014 fotbal-flash.ro | Toate drepturile rezervate.