căutare personalizată

  

 

Subscribe RSS Feed, Fotbal flash

 

FRF | 20 iunie 2011

Sandu spune că numai TAS decide dacă FC Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor evoluează în Liga I

   
    Add to Mixx!

Mircea_SanduPreşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, la Sport.ro, că membrii Comitetului Executiv nu pot schimba hotărârile Comisiei de Licenţiere, dar cluburile fără licenţă FC Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor se pot adresa TAS pentru a-şi câştiga dreptul de a evolua sezonul viitor în Liga I.

Membrii Comitetului Executiv al FRF au aprobat cu nouă voturi pentru, două abţineri şi două împotrivă, la capitolul diverse al şedinţei de luni, propunerea preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, ca manualul de licenţiere să nu mai fie luat în considerare pentru stabilirea echipelor ce au dreptul de evolua în Liga I. Astfel FC Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor, echipe care nu au primit licenţa pentru sezonul 2011/2012, ar fi putut să joace în primul eşalon.

Însă preşedintele FRF, Mircea Sandu, care nu a participat la vot, nu a validat această hotărâre, considerând că membrii Comitetului Executiv nu au atribuţii în acest sens. FRF a publicat, pe site-ul oficial, deciziile Comitetului Executiv de luni, una dintre acestea permiţând echipelor care nu au obţinut licenţa pentru sezonul 2011/2012 să se adrese TAS, însă federaţia nu preciza faptul că FC Timişoara şi Gloria Bistriţa au rămas în Liga I.

Întrebat la Sport.ro, dacă Tribunalul de Arbitraj Sportiv este singurul care poate decide prezenţa în sezonul viitor a echipelor FC Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor, Mircea Sandu a răspuns afirmativ: "Vineri, am transmis celor trei cluburi că şi eu vreau să intru în posesia adevărului şi că au această posibilitate să se adreseze TAS-ului. Dacă răspunsul e în favoarea cluburilor într-o lună, mă gândesc ce putem face pentru a-şi recăpăta drepturile competiţionale. Pe de altă parte e bine şi peste două luni, trei luni, să vină decizia, pentru a afla adevărul".

Preşedintele FRF a menţionat că membrii Comitetului Executiv nu aveau atribuţiile necesare pentru a acorda dreptul de a evolua în Liga I formaţiilor care nu au obţinut licenţa şi că aceştia erau pe cale, astfel, să comită o eroare. "Eu n-am participat la punctul ridicat la domnul Dragomir. I-am predat prerogativele. Eram şi suspicionat că eu n-aş fi vrut... De parcă eram Mafalda. Eu n-am atribuţii. Mitică este protectorul tuturor cluburilor din Liga I, dar era o eroare, Comitetul Executiv îşi încălca atribuţiile. Nu are atribuţii privind procesul de licenţiere", a afirmat Sandu.

Sursa: Mediafax

 

Nume*
Adresa Email*
Subiect*
Mesaj*
Nota: * marcheaza campurile obligatorii.
Delicious Bookmark this on Delicious

trafic ranking

Statistici web
trafic site Add URL Pro - Search Engine Submission and Optimization Services
Copyright 2008-2011 - Fotbal-flash