București, 12 Octombrie 2015.

România s-a calificat la turneul final al Campionatului European, UEFA 2016

Alexndru-MaximRomânia a reușit să câștige meciul din deplasare cu Insulele Feroe, scor 3-0, desfășurat duminică pe stadionul Tórsvøllur, din Torshavn și să se califice la turneul final al Campionatului European, din vara anului viitor din Franța.

Partida a fost de totul sau nimic, astfel selecționerul Anghel Iordănescu a renunțat la Lucian Sânmărtean și a mizat pe Constantin Budescu. Soluția Budescu avea să fie asul din mânecă al lui Iordănescu, acesta reușind dubla, în minutele 4 și 45. Golul al treilea a fost marcat de Alexandru Maxim, cu cinci minute înainte de fluierul final.

Mijlocașul Mihai Pintilii, a declarat după meci la postul de televiziune Digi Sport, următoarele: "Suntem cu toții fericiți, vă dați seama și acum mergem să sărbătorim! Suntem un grup unit și asta s-a văzut. Meciul a fost mai greu din pricina terenului (sintetic) probabil, dar noi ne știam valoarea, calitatea pe care o avem. Chiar dacă băteam Finlanda acasă, tot trebuia să luăm un punct aici, trebuia să jucăm fotbal, am jucat, am câștigat și acum suntem fericiți".

Selecționerul Anghel Iordănescu a declarat: "În primul rând, felicitările le merită jucătorii pentru tot ceea ce au făcut dea lungul acestei campanii. Nu aș vrea să-l uităm pe Victor Pițurcă, care și el și-a adus contribuția cu un start bun. A fost o campanie destul de grea, cu toții am crezut că va fi o simplă trecere în revistă, dar până la urmă s-a dovedit că a fost o grupă echilibrată. Pe Budescu, îl felicit pentru golurile marcate, pentru prestație, dar mă întorc și spun că trebuie felicitată întreaga echipă. Trebuie luat în considerare că echipa nu a pierdut nici un joc, echipa are doar două goluri primite. Această calificare le-o dăruim și suporterilor".

Alexandru Neata

 

 

 
 

trafic ranking

Statistici web

Copyright 2008-2014 fotbal-flash.ro | Toate drepturile rezervate.