București, 19 Noiembrie 2019

România încheie ultima partidă din grupa F, a preliminariilor EURO2020, cu o înfrângere rușinoasă

../Imagini-008-2019/Spania-Romania-5-0

Luni, pe Wanda Metropolitano din Madrid, selecționata României a fost surclasată de Spania, scor 5-0, după un joc lamentabil al jucătorilor conduși pentru ultima dată pe bancă de Cosmin Contra, care și-a anunțat demisia, scăpând astfel de calvarul care apăsa pe umerii săi.

Golurile au fost marcate de Fabián Ruiz 8; Gerard Moreno 33, 43; Rus 45+1 (autogol) și Oyarzabal 90+2. În afară de cele cinci goluri Spania a mai avut și alte două mari ocazii, iar pe Tătărușanu l-a salvat bara.

Diferența de valoare dintre loturile celor două echipe a fost clară, iar rezultatul final reflectă acest lucru. Nu este de vină numai Cosmin Contra de parcursul Echipei Naționale, fotbalul românesc este în declin total, cât timp în prima ligă avem echipe din sate și comune cu 2000 de locuitori, iar echipele ce aveau în spate zeci de mii de suporteri, au fost desființate sau le regăsim în ligile inferioare. Trebuie discutat și reanalizat sistemul competițional al Ligii 1, dacă este cel mai potrivit cu 14 echipe.

Vineri urmează tragerea la sorți pentru jocurile de baraj, acolo unde selecționata României mai are o șansă de calificare la turneul final din vara anului 2020. Pe data de 30 Noiembrie la București va avea loc tragerea la sorți pentru alcătuirea grupelor turneului final EURO2020.

Selecționerul Cosmin Contra, a declarat la finalul meciului, la televiziunea PRO TV, următoarele: „Decizia finală de a nu mai continua la Echipa Națională, am luat-o după meciul cu Suedia. Am mai spus că dacă nu-mi îndeplinesc obiectivul, voi pleca de la Echipa Națională. Obiectivul era calificarea la Europene. Calificarea mai este posibilă după jocurile de baraj, iar jucătorii trebuie să înțeleagă că, la un nivel așa înalt, trebuie să avem altceva. Trebuie să-i mulțumesc lui Răzvan Burleanu pentru șansa care mi-a dat-o, de a fi antrenorul Echipei Naționale. A fost o mândrie pentru mine. Vreau să cer iertare suporterilor, că n-am putut să fac mai mult la Echipa Națională. În același timp, am făcut și lucruri bune, dar astăzi pe teren au fost vreo 7-8 jucători de la Naționala U21. Ați văzut performanța de la Campionatul European de tineret și nivelul la care se joacă la Naționala mare. Cred că meritam mai mult respect pentru ce-am făcut la Echipa Națională, din partea mai multor persoane.” 

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

 

Comentarii:

 

 

P

P

 

../Imagini-008-2019/Sepsi-Astra-4-2

 

Citește și: Sepsi învinge Astra, scor 4-2 și se califică în sferturile Cupei României

Joi, la Sfântu Gheorghe, într-o partidă din cadrul optimilor Cupei României, Sepsi OSK a învins Astra Giurgiu, scor 4-2...

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X