căutare personalizată

  

 

 

 
Federatia de Minifotbal | 07 noiembrie 2011

România este dublă campioană europeană la minifotbal

MinifotbalReprezentativa de minifotbal a României a scris istorie în aceste zile, reușind să câștige al doilea titlu european consecutiv. Campionatul European de Minifotbal, competiție rezervată amatorilor și găzduită de data aceasta de către România, s-a încheiat cu o victorie muncită și meritată a naționalei noastre. Muncită pentru că toți cei cincisprezece tricolori au tratat toate partidele cu maximum de seriozitate și devotament față de culorile patriei. Meritată pentru că românii au dominat în mod clar competiția la care au participat formații valoroase, ambițioase și talentate.

În drumul către trofeul european, România a bătut Bulgaria, Grecia, Slovacia, Republica Moldova și Cehia, pe ultima într-o finală electrizantă care s-a decis după executarea loviturilor de departajare. Încurajați frenetic de spectatorii din tribunele arhipline, ai noștri au revenit în ultimele minute de la un handicap de două goluri și au reușit, mai apoi, să se desprindă ca urmare a paradelor portarului Cristinel Popa, care în viața de zi cu zi este de meserie… avocat. Atacantul român Claudiu Dumitru, jucător în campionatul din Timișoara, a devenit golgeterul all-time al compețiilor europene de minifotbal, cu un număr de 20 de goluri marcate în cele unsprezece partide pe care le-a jucat sub culorile țării noastre.

Tulcea, gazda acestei competiții internaționale pe care iată că o câștigăm din nou, a primit cu brațele deschise delegațiile minifotbaliștilor din cele șapte țări participante. “Federația de Minifotbal din România a primit mandatul de a organiza Campionatul European și cu siguranță ca toți oaspeții au fost multumiti de condiții și organizare”, a declarat președintele forului minifotbalistic, Răzvan Burleanu. “Victoria noastră a venit ca o încununare a eforturilor sutelor de organizații locale și a celor aproape 30.000 de minifotbaliști legitimați în toată țara. Spun asta pentru că minifotbalul este un sport curat, un sport unde valoarea contează, unde cei mai buni pe teren câștigă întotdeauna. De aceea, naționala noastră a reunit cei mai talentați minifotbaliști amatori din România, care provin din campionate din întreaga țară.”

Tot la Tulcea, președintele Răzvan Burleanu a promovat în cadrul reuniunii cu ceilalți lideri europeni ai federațiilor naționale de minifotbal ideea înființării unei cupe continentale rezervate echipelor de club. “Ideile Federației noastre au fost îmbrățișate de către toate delegațiile federațiilor naționale din Europa, urmând ca în perioada următoare să punem la punct detaliile”.

Razvan Burleanu

Nume*
Adresa Email*
Subiect*
Mesaj*
Nota: * marcheaza campurile obligatorii.

trafic ranking

Statistici web Sports
trafic site  
Copyright 2008-2011 - Fotbal-flash