căutare personalizată

  

 

 

 

07 Septembrie 2012, Estonia-Romania, 0-2

România a obţinut în Estonia prima victorie la startul unor preliminarii, după trei campanii

Ciprian MaricaNaţionala României a obţinut în Estonia, vineri seară, prima victorie la startul unor preliminarii după trei campanii în care nu s-a înregistrat o astfel de situaţie, cele pentru Euro-2008, Cupa Mondială din 2010 şi Euro-2012.

De asemenea, a fost al 633-lea meci al naţionalei (al 308-lea în deplasare), înregistrându-se a 280-a victorie, din care a 95-a în deplasare, informează frf.ro.

Dintre cei care au participat la precedenta confruntare cu Estonia, din 1999, au mai fost prezenţi vineri la Tallinn doar Lobonţ şi selecţionerul Victor Piţurcă.

Răzvan Raţ a purtat pentru a zecea oară banderola de căpitan, iar Torje şi Lazăr s-au aflat la meciul 20 în tricoul tricolor.

Precedenta victorie a României în deplasare într-un meci oficial a fost tot 2-0, în Luxemburg, la 2 septembrie 2011.

Ultima oară într-un joc oficial când la pauză a fost egal, iar tricolorii au învins la final s-a întâmplat la 10 septembrie 2008, la partida Insulele Feroe - România, scor 0-1 (0-0), din preliminariile CM-2010.

La partida de vineri nu a fost niciun debutant în prima reprezentativă, însă pentru Grozav, Pintilii şi Găman acest meci a fost primul oficial pentru naţională.

Până la Goian, vineri seară, ultimul jucător aparţinând unei echipe de eşalon secund care jucase în naţională într-un meci oficial fusese Luchin, care, contra Franţei, la 6 septembrie 2011, când s-a inaugurat Arena Naţională, era legitimat la FC Timişoara.

Echipa naţională de fotbal a României a debutat, vineri, cu o victorie în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, după ce a învins, scor 2-0 (0-0) în deplasare, reprezentativa Estoniei, într-o partidă disputată pe A. Le Coq Arena din Tallinn. Golurile partidei au fost marcate de Torje '55 şi Ciprian Marica '75.

Sursa: mediafax

Nume*
Adresa Email*
Subiect*
Mesaj*
Nota: * marcheaza campurile obligatorii.

 
 

 

trafic ranking

Statistici web Sports eXTReMe Tracker
trafic site W3 Directory - the World Wide Web Directory SEO
Copyright 2008-2011 - Fotbal-flash