România a învins Albania, într-o partidă amicală cu 1-0

Cristian-ManeaBucurești, 01 iunie 2014. În primul meci al echipei României din stagiul de pregătire din Elveția, elevii lui Victor Pițurcă s-au impus cu 1-0 cu reprezentativa Albaniei. Golul României a fost marcat de Răzvan Raț, pe finalul meciului. Meciul face parte din stagiul de pregătire pentru preliminariile EURO 2016, în care reprezentativa României va debuta pe 7 septembrie în meciul de la Atena cu reprezentativa Greciei.

După acest rezultat, în clasamentul FIFA al echipelor naționale, România a acumulat 761 puncte și este posibilă urcarea cu cel puțin un loc. Clasamentul FIFA pe luna iunie va fi publicat vineri.

În meciul cu Albania, a debutat cel mai tânăr jucător al naționalei României din toate timpurile, Cristian Manea de la Viitorul Constanța, la vârsta de16 ani și 10 luni.

Selecționerul Victor Pițurcă a declarat: "Portarul Berisha a apărat extrarodinar. Până la urmă e important că am câştigat. Au debutat jucători foarte tineri, Cristi Manea a făcut un joc excelent la vârsta asta. Am trecut cu brio acest test, sper ca şi miercuri să facem o figură frumoasă, să câştigăm şi contra Algeriei, cu toate că Algeria este la alt nivel. Însă şi noi am făcut un salt calitativ bun şi putem învinge orice echipă în momentul ăsta. Am avut momente foarte bune şi asta îmi dă speranţe că putem juca şi mai bine decât în seara asta".

Autorul golului, Răzvan Raț a declarat după meci: "E o victorie de moral. Un meci de care aveam nevoie pentru a fi mai omogeni, pentru a ne cunoaşte şi mai bine. O să fie şi meciul cu Algeria, care ne va ajuta şi mai mult. Algeria este o echipă mult mai valoroasă. Vom încerca şi acolo să dăm ce-i mai bun, să fim competitivi şi de ce nu să câştigăm"

Următorul meci amical în turneul din Elveția al echipei României va fi miercuri și va avea ca adversar, reprezentativa Algeriei, echipă calificată la turneul final al Cupei Mondiale.

Alexandru Neata, img. prosport.ro

Subscribe RSS Feed, Fotbal flash RSS fotbal flash  

 

 
 
 
 

comments powered by Disqus

trafic ranking

Statistici web

Copyright 2008-2014 fotbal-flash.ro | Toate drepturile rezervate.