București, 12 Octombrie 2016

România a fost decimată în Kazahstan, cu îngăduința arbitrilor

Marți, în cadrul grupei E din preliminariile Campionatului Mondial, România a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul din deplasare cu Kazahstan, la Astana.

În afara faptului că s-a disputat pe un teren sintetic uzat, meciul a fost presărat cu multe durități din partea fotbaliștilor echipei gazde, cu îngăduința nepermisă a brigăzii de arbitrii din Portugalia, având la centru pe Manuel Jorge Neves Moreira de Sousa.

În prima parte a meciului, Dragoș Grigore a fost înlocuit pentru lovire cu cotul în față, fiind suspect de fractură de piramidă nazală. Infracțiunea a fost în careu, trebuia acordat penalty și eliminare! Pe finalul primei reprize, tot pentru o lovitură puternică primită, Alexandru Chipciu, a fost înlocuit. Săpunaru a primit un cap în figură, deși a rezistat până la final, are câțva dinți rupți!

După meci, Nicușor Stanciu, care a fost și el lovit, a declarat la postul TVR1, următoarele: "Noi suntem dezamăgiți, pentru că ne-am dorit să luăm toate cele trei puncte, dar este foarte greu să joci pe o asemenea suprafață și împotriva unei astfel de echipe. Cu toții, am ieșit mai mult loviți decât să jucăm fotbal, pentru că ei joacă foarte dur și este dificil să joci împotriva lor".

"Cred eu, că am respectat ce ne-a zis antrenorul, ne-am creat șanse de a marca, cu puțin noroc, puteam marca în ultimele minute, la ocazia lui Bogdan. Ei, nu cred că au avut vreo ocazie. Cum am zis și Polonia a făcut 2-2 aici. Colegul de la Anderlecht, îmi spunea că o să fie foarte greu să câștigăm aici în Kazahstan, la ce fotbal joacă ei. Acum, a trecut meciul și ne gândim că suntem sănătoși unii dintre noi și ne gândim la meciul următor cu Polonia," a spus în încheiere Stanciu.

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Publicitate