Rică Răducanu, la 74 de ani: Am fost un amărât și am ajuns de mă iubește toată lumea!

București, 11 Mai 2020

../Imagini-04-2020/Rica-Raducanu.jpg

Duminică, la împlinirea vârstei de 74 de ani, Rică Răducanu, fostul portar al echipei Rapid și al Echipei Naționale, a avut o intervenție telefonică la televiziunea Digi, în care și-a adus cu drag aminte de clipele memorabile din timpul perioadei de fotbalist.

Întrebat dacă îi este dor de stadionul Giulești și dacă așteaptă să se termine noul stadion, Rică Răducanu a spus: „Lucrează ăștia ca furnicile pe acolo. Eu mă duc, o iau ușor pe jos, mai fac mișcare. Eu stau în Regie și mă duc pe acolo. A crescut frumos stadionul, deabia aștept să se termine.”

„Pe vremea mea, mergeam în cantonament, ce cantonament! Plecam la Mare câte o lună, făceam numai pregătire ușoară, acum după această întrerupere, rămân numai cei care mai rezistă. Fără spectatori, meciurile vor fi ca vânătorul fără armă. N-am jucat meciuri fără spectatori, pentru că nu era așa ceva. Când eram la Sportul, era aproape ca fără spectatori. Dădeai noroc cu ei”, a mai adăugat Rică Răducanu.

Întrebat cu ce rămâne în memoria suporterilor din România, Rică Răducanu a spus: „Eu mă bucur că am fost un amărât și am ajuns de mă iubește toată lumea! Am față comercială, cum mi-a zis Bibanul. Lumea mă cunoaște, nu contează c-am făcut lucruri rele, bune și zice uite-l pe Rică râde, nu se uită urât la tine. Ce am făcut pe timpurile alea, făceam și din spectacol. Astăzi m-a sunat și Ilie Năstase, cam așa făcea și el pe teren. Cam acolo era, nu știu dacă s-a luat după mine.”

Rică Răducanu a fost întrebat dacă Rapidul a fost echipa la care s-a simâit cel mai bine, spunând: „Ce vorbă este aia măi frate? Sunt original! Cel mai bine unde să te simți, am stat și mulți ani aici, este altă lume. Pe vremea când jucam la Sportul, puneam grătarul în curte la ora 10, veneau lăutarii. Eram toți jucătorii uniți și ziceau hai să bem un șpriț la Rică. A fost o viață frumoasă.”

„La Flacăra București, nea Sandu Frățilă, m-a făcut portar din extremă dreapta. După care, a venit nea Angelo, care îmi tolera multe. Nea Cornel Drăgușin era la tineret, el m-a băgat prima dată și a tras de mine. Cine naiba credea că o să ajung atât de mare. Am fost un amărât, dar am avut noroc. Am și muncit mult, pentru că fără muncă nu merge”, a mai spus Rică Răducanu.

„La Rapid, am fost cu Dan Coe, Niki Dumitriu, Ion Ionescu, Năsturescu. Mă țineau pe lângă ei, eu eram mai mic. Cu toată lumea m-am înțeles, eram uniți. Acum, dacă aș fi eu să joc și să fac fițele alea, să iau gol, m-ar bate toți, este vorba de material. Atunci jucam pe 300 de lei”, a completat Rică Răducanu.

„Din fotbal n-am câștigat mai nimic, pe urmă cu televiziunea, am fost la Tănase, 10 ani. Am avut noroc că m-a luat Bibanul, am cunoscut toată lumea, pe Nicu Constantin, Lulescu, Jean Constantin, ș.a. Am jucat în filmul din 1978, Totul despre fotbal. La Tănase, aveam 1000 de lei pe seară. La film am luat valoarea unei mașini. Dinamo avea influență mare în acele vremuri față de Steaua. Ce vrei să aibă Progresul sau Rapid. Fiecare a fost la timpul lor cu forța lor. Dinamo era mai periculoasă ca Steaua. Știu că eu m-am dus la Steaua, m-au luat de la Sportul când se schimbau generațiile. Banii erau bani, te plăteau pe grad, ce erau ca mine mecanic de locomotivă. Am vrut să merg la Dinamo, dar cine putea să mă ia de la Rapid, numai Nicușor Ceaușescu m-a luat la Sportul”, a spus în încheiere Rică Răducanu.

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X