Ribery, nominalizat printre finaliștii Balonului de Aur
căutare personalizată

 

CSS3 Button Rollover Css3Menu.com

Ribery, nominalizat printre finaliștii Balonului de Aur

Ribery-nominalizatBucurești, 11 decembrie 2013. Franck Ribery este incântat pentru că a fost anunțat ca fiind unul dintre cei trei finaliști pentru acest an ai Balonului de Aur, dar el a dezvăluit dezamăgirea sa, întrucât Zlatan Ibrahimovic a fost tăiat de pe această listă.

Francezul se află alături de Cristiano Ronaldo și Lionel Messi aleși, pentru a fi numit cel mai bun jucător din lume pentru 2013.

Când a fost intervievat de postul de radio francez RTL, in aceasta saptamana, Ribery a spus: "Sunt fericit, mulțumit de mine, de club și pentru toată familia mea. Sunt un pic trist pentru Ibrahimovic, deoarece el rămâne un mare jucător, el a făcut lucruri mari cu Paris Saint - Germain. Este bine pentru mine să fiu printre cei trei. Vom vedea".

Până în prezent, în 2013, Ibrahimovic a marcat 45 goluri și a dat 18 de pase de gol.  În ultimii patru ani, Balonul de Aur a fost adjudecat de Lionel Messi, succesiv.

În acest an, Ribery iese în evidență, fiind printre cei 3 finalisti la Balonul de Aur, după ce a reușit doar 22 de goluri, atât pentru clubul său Bayern München cît și cu selecționata Franței în 2013, mai puțin de jumătate din ceea ce a luat Messi și mai puțin de o treime din cursă a lui Ronaldo.

În 2013, Ronaldo a marcat 67 goluri și a dat 14 pase de gol - în 56 meciuri. Messi a marcat 45 goluri și a dat 16 pase de gol - în 47 jocuri. Ribery a marcat 22 goluri și a dat 20 pase de gol - în 51 meciuri.

Cu toate acestea, în dezbaterea atribuirii trofeului, Ribery este acolo pentru că, deși nu a marcat multe goluri, impactul său a fost de nenumărate ori magnific.

Omisiunea lui Ibrahimovic arată exact cât de mare a fost bătălia din acest an pentru desemnarea câștigătorului, pentru mult râvnitul trofeu, Balonul de Aur.

Alexandru Neata

 

comments powered by Disqus
Ne rezervăm dreptul de a modera/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/institutii . Vă mulțumim.

trafic ranking

Statistici web

Copyright 2008-2012 - Fotbal-flash