Site-ul folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Află detalii aici. OK
 

 
București, 08 Mai 2016.

Reacții la o zi, după decesul fotbalistului Patrick Ekeng

Pelerinaj după decesul lui Patrick Ekeng La o zi după moartea lui Patrick Ekeng pe terenul de joc, din partida Dinamo- FC Viitorul, au fost reacții privind stabilirea cauzei decesului.

Echipajul de pe salvare, medicii și asistenții au venit pe jos la intervenție, după sosirea ambulanței, care nu era staționată pe pista de atletism, ci în spatele arenei. Probabil că au fost chemați prin telefon să intervină!

Ionel Dănciulescu, Director la clubul Dinamo a declarat duminică în emisiunea Fotbal Club, de la televiziunea Digi Sport, coordonată de Radu Naum, următoarele: "Ar fi trebuit ca doctorii să stea în salvare. Sunt foarte multe întrebări fără răspuns și cu siguranță se va găsi răspuns la fiecare întrebare, pentru că nu mai trebuie să se întâmple ce s-a întâmplat aseară și în trecut din păcate. Sper din tot sufletul ca după examenul de la IML, să avem aceste răspunsuri și cei vinovați să răspundă. Până la urmă, adevărul trebuie să iasă la iveală. De ce nu a fost folosit acel defibrilator, nu știu".

Fostul dinamovist, Florin Bratu, aflat și el în aceiași emisiune TV, a intervenit, spunând: "Impresia mea, ca nespecialist în ale medicinei, este că, practic așa cum am numărat și noi aici, au fost practic 4 minute, în primlele 4 minute când poți interveni de urgență. Ceea ce nu s-a întâmplat. Dacă ne uităm la doctorul echipei Dinamo, el practic nu are reacție. El se pierde, asta a fost senzația din afară. Nu a stăpânit bine situația. Doctorii n-au încercat să facă manevre de resuscitare în primele 3 minute, cele mai importante! Nu am văzut un tub de oxigen, nu am văzut o mască, cu ceva să vină și să intervină!"

Medicul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, a fost contactat telefonic la televiziunea Antena 3, de Alexandra Soicescu și a spus următoarele: "Declarația colegilor de la Floreasca, spune că la sosirea la spitalul Floreasca, pacientul nu era sub manevre de resuscitare. Sunt mai multe aspecte pe care n-avem cum să le comentăm până nu avem date complete".

"Nu putem să comentăm ce s-a întâmplat în ambulanță, fiind un spațiu închis. În mod normal, un pacient care a fost supus manevrelor de resuscitare, acest lucru se vede pe el. Din cauza asta, echipamentele de pe ambulanță sunt portabile, sunt cu acumulatori, ele sunt autonome. Trebuie să rămână pe pacient și să se mute cu pacientul. În stop cardiac, starea pacientului devine contracronometru. Defibrilarea trebuie să aibe loc rapid, oxigenarea trebuie să fie rapidă și atunci nu pierzi timpul prin manevre de evacuare a pacientului", a mai spus Raed Arafat.

Alexandru Neata

 

 

 
 

trafic ranking

Statistici web

Copyright 2008-2014 fotbal-flash.ro | Toate drepturile rezervate.