Răzvan Burleanu: Sezonul Ligii a 2-a se va relua în data de 04 Iulie, cu meciuri de baraj

București, 14 Mai 2020

../Imagini-04-2020/Razvan-Burleanu-FRF.jpg

După conferința de presă a Ministrului Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe de miercuri, a urmat cu o intervenție prin Skype la televiziunea Digi, Președintele FRF, Răzvan Burleanu, cu unele precizări ce se vor aplica la nivelul fotbalului românesc. Liga 1 va începe antrenamentele în cantonamente, din 15 Mai, în grupuri de câte 4 jucători, urmând ca de la începutul lunii iunie, antrenamentele să se desfășoare normal. Liga 1 va fi reluată pe 13 iunie.

Răzvan Burleanu a declarat următoarele: „Ceea ce pot să vă confirm, este că avem deja o concluzie, în urma a trei videoconferințe, care au fost organizate în această perioadă de timp, cu cluburile de la Liga a 2-a. Au fost prezentate astăzi 3 scenarii, iar cel cu cele mai mare număr de voturi (15 voturi, 2 abțineri și alt vot pentru alt scenariu), astfel încât reluarea sezonului competițional la nivelul Ligii a 2-a se va face în data de 04 Iulie. Toate cele 6 echipe, care și-au depus dosarul pentru licența de Liga 1, care astăzi se află și pe primele 6 locuri, vor disputa un playoff în 5 meciuri. Echipele de pe primele trei locuri, vor juca trei meciuri acasă și două meciuri în deplasare. Se aplică înjumătățirea de puncte. Pentru echipele de pe locurile 7 și 18, competiția se încheie, nicio echipă nu va retrograda.”

„La nivelul Ligii a 3-a, nicio echipă nu va retrograda. Vom crește numărul de echipe, de la 16 la 18 pentru fiecare din cele 5 serii. Din Liga a 3-a în Liga a 2-a, vor promova echipele clasate pe prima poziție în fiecare serie, sau învingătoarele unui baraj în dublă manșă, între locul 1 și 2 din fiecare serie, dacă diferența dintre primele două echipe clasate este egală sau mai mică de trei puncte. Totodată sezonul din Liga a 3-a, sezonul 2019/2020 este înghețat, nicio echipă nu retrogradează”, a mai adăugat Răzvan Burleanu.

În continuare, Răzvan Burleanu a mai spus: „De la Liga a 2-a, la Liga 1, se promovează în urma jocurilor de baraj. Primele două clasate promovează direct și cea de pe locul 3 va disputa baraj de promovare în Liga 1. Din Liga a 4-a în Liga a 3-a, vor promova 15 echipe. Se vor forma 14 minigrupe a câte 3 echipe, va fi un baraj între reprezentantele județelor. Fiecare echipă va disputa un singur joc cu fiecare echipă din aceiași grupă, astfel încât vor promova 14 campioane, dar și cea mai bună echipă de pe locul doi. Echipele care vin de la Liga a 4-a, vor avea prima opțiune în ceea ce privește ocuparea locurilor vacante, până la numărul de 21, pentru că acesta a fost numărul de locuri inițial pus la dispoziție echipelor de Liga a 4-a.”

„Pentru sezonul următor al Ligii a 2-a, vom avea maxim 23 de echipe. Nu am încheiat încă procesul de licențiere. Sunt două scenarii pe care le analizăm. Pe de o parte vom avea această variantă de a avea o singură serie cu maxim 23 de echipe, sau două serii, o serie de 11 echipe și o alta de 12 echipe”, a spus în încheiere Răzvan Burleanu.

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X