Rapid, U. Cluj si CS Severin nu au primit licența pentru sezonul 2013-2014
 
căutare personalizată

 

CSS3 Button Rollover Css3Menu.com

 

 

Rapid, U. Cluj si CS Severin nu au primit licența pentru sezonul 2013-2014

stadionul_GiulestiBucuresti, 11 mai 2013. Preşedintele CA al FC Rapid, Ion Taban, a declarat aseara târziu pentru agenția de știri Mediafax: "Am primit o adresă din partea Comisiei acum câteva minute în care ne comunică faptul că ne-au respins cererea de acordare a licenţei. Practic, din ce spun dânşii aici, s-a păstrat hotărârea instanţei de fond. Este o decizie nedreaptă, înseamnă că nu s-a înţeles nimic".

Oficialul rapidist a menţionat că membrii Sistemului Naţional de Licenţiere nu concep faptul că datoriile clubului către jucători se pot reduce conform legii insolvenţei. "Nici nu ştiu ce să mai zic, dânşii merg într-o direcţie total greşită. Eu nu înţeleg cum nişte oameni care sunt specialişti nu concep că acele datorii către jucători se pot reduce conform legii insolvenţei. Clubul este în insolvenţă, iar prevederile acelei legi trebuiau aplicate", a menţionat preşedintele CA al grupării giuleştene.

Ion Taban a adăugat că decizia de a ataca hotărârea Comisiei de Apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va aparţine proprietarului clubului, George Copos. "Următorul pas este TAS-ul. Vom discuta şi noi cu avocaţii, va fi o decizie a proprietarului clubului. La TAS se poate merge în următoarele 21 de zile. Dar este trist că un club ca Rapid stă la mâna unor oameni care nu înţeleg cum se corelează o lege a insolvenţei cu reglementările sportive privind acordarea licenţei", a mai afirmat Ion Taban.

Comisia de Apel a trimis şi motivarea deciziei de neacordare a licenţei pentru sezonul 2013-2014. Potrivit forului de judecată, "U" Cluj, nu poate primi licenţa în lipsa unui plan de reorganizare votat şi de judecătorul sindic. "U" Cluj are un nou termen la Tribunal, pe data de 22 mai şi aşteptă ca planul de reorganizare să fie votat şi de judecător.

Clubul are 21 de zile la dispoziţie pentru a-şi pregăti apărarea la Tribunalul Sportiv de la Laussane, însă principala condiţie pentru a avea speranţe într-o decize favorabilă la TAS este ca planul să primească girul judecătorului sindic pe 22 mai.  

În schimb, CS Turnu Severin, are datorii de 300.000 de euro și nu a primit dreptul de a mai juca în Liga I,

Alexandru Neata; imagine: cotidianul


trafic ranking

Statistici web

Copyright 2008-2012 fotbal-flash.ro | Toate drepturile rezervate.