Pro League din Belgia, se întâlnește luni, după decizia de a anula restul sezonului

București, 27 Aprilie 2020

../Imagini-04-2020/Genk-fans.jpg

Pro League din Belgia, se întâlnește luni pentru prima dată de la decizia de a anula restul acestui sezon. Este de așteptat să se renunțe la această decizie, lăsând ușa deschisă pentru o posibilă reluare a campionatului.

Întâlnirea celor 24 de cluburi membre ale ligii a fost deja amânată de două ori, alimentând speculațiile mass-media că decizia luată de consiliul său la începutul lunii, de a încheia campionatul ar putea fi încă răsturnată.

Echipele sunt programate luni prin conferință video, dar mass-media belgiană a raportat în weekend că o decizie de ratificare a anulării sezonului va fi amânată, conform The Independent.

Belgia, a fost lovită puternic de pandemia Covid-19, fiind prima ligă din Europa care a renunțat la restul jocurilor din actualul sezon. Liderul la zi ai ligii belgiene, Club Brugge, au fost declarați campioni, dar alte decizii în legătură cu promovarea și retrogradarea, precum și locurile din competițiile europene ale cluburilor din sezonul viitor, au fost trimise la un grup de lucru format din cinci oameni.

Planurile ligii au fost modificate de faptul că, guvernul Belgiei nu a oferit claritate cu privire la momentul în care evenimentele sportive ar putea fi repornite după o blocare strictă.

Premierul Sophie Wilmes a declarat la o conferință de presă, după șapte ore de discuții de vineri, că Belgia ar putea înăspri restricțiile sau amâna ușurarea în funcție de situația de sănătate. Ea a detaliat o reducere eșalonată a restricțiilor în următoarele săptămâni, dar a spus că vor clarifica evenimentele sportive în scurt timp.

Președintele asociației de fotbal din Belgia, Mehdi Bayat, a declarat că a sperat la mai multă claritate până săptămâna viitoare. „Înțelegem însă că fotbalul profesionist nu este prioritar”, a spus el.

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X