București, 15 Noiembrie 2018

Primele concluzii ale prăbușirii elicopterului în afara stadionului din Leicester City

Stadionul-King-Power

După cum se cunoaște, Președintele clubului Leicester, Vichai Srivaddhanaprabha și alți patru ocupanți, au murit atunci când aeronava s-a prăbușit în apropierea stadionului, după un meci din 27 octombrie.  

Sucursala de investigații privind accidentele rutiere (AAIB) a declarat că elicopterul a început să se întoarcă în dreapta "în contradicție cu comanda pedalei stângi a pilotului", conform unui articol apărut pe BBC Sport. Sursa citată, a mai adăugat că, cauza pierderii aparente a controlului este încă în curs de investigare.

În general, înregistrările video partajate, făcute din interiorul stadionului, arată că Agusta Westland AW169, urcă în mod normal timp de circa 40 de secunde, înainte de a face o pauză și de a se deplasa într-o rotație descendentă.

S-au efectuat verificări de siguranță pe elicoptere cu un design similar, celui implicat în accident și se investigghează sistemul de control al rotorului de coadă, fiind "efectuată ca o prioritate".

Într-un buletin special, AAIB a declarat că elicopterul a pornit în primul său zbor al zilei de 27 octombrie, de la Aeroportul Fairoaks din Surrey cu pilotul și un pasager la bord. Ulterior, a aterizat la Heliportul din Londra din Battersea, unde au urcat trei pasageri. Aeronava a zburat apoi la terenul de antrenament Belvoir Drive din vecinătatea stadionului din Leicester, iar cei aflați la bord au mers la Stadionul King Power.

După meci, pilotul și un pasager s-au întors apoi la terenul de antrenament și au zburat cu aeronava pe stadion. Cinci persoane în total - Vichai Srivaddhanaprabha, Kaveporn Punpare, Nusara Suknamai, pilotul Eric Swaffer și pasagerul Izabela Roza Lechowicz - au urcat apoi la bordul elicopterului care urma să zboare spre Aeroportul Stansted.

După decolare, elicopterul "a intrat într-o creștere ascendentă dreapta, nerăspunzând la comanda pedalei stângi a pilotului". A ajuns la o înălțime estimată de 121 m și sa prăbușit într-o poziție "aproximativ verticală".

Autor, Alexandru Neață. Imagine, BBC Sport

 

 

 

 

Comentarii:

P

P

 

Florin-Prunea-oct-2018

Citește și: Florin Prunea: De la play-off trebuie să-și ia adio, Dinamo trebuie să rămână în Liga a 1-a

Prezent la meciul disputat luni la Chiajna, dintre fosta echipă la care a evoluat ani de-a rândul, Dinamo București și Concordia Chiajna...

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X