Site-ul folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Află detalii aici. OK
 

 
București, 11 Iulie 2016.

Portugalia învinge Franța și este noua Campioană a Europei

Portugalia, castigatoare trofeu Euro-2016 Duminică, pe stadionul Stade de France, în fața unui stadion arhiplin și a câtorva sute de milioane de telespectatori, Portugalia a reușit să se impună în fața Franței, scor 1-0 și să câștige după 120 minute de joc, Campionatul Europei.

Singurul gol al meciului a fost marcat de Eder, în a doua repriză a prelungirilor, minutul 109, cu un șut puternic din afara careului. Cristiano Ronaldo a fost accidentat la jumătatea primei reprize de Payet și nu a mai putut continua jocul.

Cristiano Ronaldo, căpitanul Portugaliei a declarat după meci, conform site-ului oficial al UEFA, următoarele: "Sunt foarte fericit. Mi-am dorit atât de mult timp acest lucru, încă din anul 2004. Poporul portughez merită acest lucru, jucătorii noștri merită acest lucru. Din păcate, lucrurile nu au mers bine pentru mine, dar am crezut întotdeauna în acești jucători. Ei au calitate și capacitate.
Este una dintre cele mai fericite momente din cariera mea. Am spus mereu că am vrut să câștig un trofeu cu echipa națională și să fac istorie. Aș dori să-i mulțumesc coechipierilor mei, antrenorului nostru, pentru performanța echipei noastre la acest euro. Acesta este un moment unic pentru mine. Este de neuitat".

Fernando Santos, antrenorul Portugaliei, a declarat după meci: "Le-am spus mereu jucătorilor că sunt foarte talentați, dar că este nevoie să lupte mai mult decât adversarii noștri, să alerge mai mult decât ei și să fie concentrați mai mult decât ei. Avem un grup uimitor. Oriunde am ajuns să jucăm, acolo au fost întotdeauna și fanii portughezi. Este greu de descris emoțiile jucătorilor - este incredibil. Atunci când pierzi cel mai bun jucător din lume, Ronaldo, știi că trebuie să schimbi lucrurile. Îmi stabilisem o strategie în jurul lui".

Antrenorul Franței, Didier Deschamps, a spus după meci: "Am avut o mare șansă de a fi campioni europeni. Bineînțeles că este o dezamăgire uriașă. Este crud să pierzi finala așa. Trebuie să felicit Portugalia. In mod clar, am avut ocazii și nu au fost suficiente. Nu reproșez nimic jucătorilor mei. Au dat totul în seara asta. Ne-ar fi plăcut să câștigăm acest trofeu pentru fani. Tot ceea ce am experimentat în ultimele câteva săptămâni și ultimele luni a fost pozitiv, astfel că sunt pur și simplu dezamăgit că nu am putut câștiga acest trofeu pentru milioanele de fani. Avem nevoie de ceva timp pentru a digera acest lucru, la fel ca și jucătorii".

Alexandru Neata

 

 

 
 

trafic ranking

Statistici web

Copyright 2008-2014 fotbal-flash.ro | Toate drepturile rezervate.