logo logo
Fotbal flash

Portugalia a câștigat grupa J, cu punctaj maxim, 30 puncte din tot atâtea posibile!

20 noiembrie 2023

 

Card image

Partidele grupei J, ale calificărilor pentru EURO 2024, s-au încheiat duminică, cu rezultatele următoare: Portugalia- Islanda, 2-0; Bosnia și Herțegovina- Slovacia, 1-2 și Liechtenstein- Luxemburg, 0-1.

După această ultimă rundă, s-au calificat pentru turneul final, Portugalia, cu 30 puncte și Slovacia, 22 puncte. Tragerea la sorți pentru alcătuirea grupelor turneului final din Germania, va fi pe 02 decembrie, orele 19:00.

În ultimul joc de pe teren propriu, disputat duminică la Lisabona, pe Estádio José Alvalade, Portugalia a învins Islanda, scor 2-0, urmare a golurilor marcate de Bruno Fernandes 37' , din pasa lui Bernardo Silva și Ricardo Horta 66', din pasa lui Cristiano Ronaldo.

Partida a fost dominată copios de Portugalia, cu o posesie de 64/36 și un raport al șuturilor pe spațiul porții de 12/4. Deși multe mingi l-au căutat în atac pe Cristiano Ronaldo, acesta nu a mai reușit să marcheze, rămânând cu cele 10 goluri marcate, pe locul secund în clasamentul golgheterilor, cu 4 goluri mai puțin decât Romelu Lukaku.

Turneul final al EURO 2024 din Germania, ar fi cel de-al 6-lea pentru Cristiano Ronaldo, la care participă, dacă va fi convocat, în calitate de jucător, stabilind astfel un record.

Declarația lui Roberto Martínez, selecționerul Portugaliei, după victoria cu Islanda

Roberto Martínez, selecționerul Portugaliei, a declarat după victoria cu Islanda, conform site-ului UEFA.com, următoarele: „Oamenii se pot aștepta la o echipă foarte angajată anul viitor, care vrea să devină mai bună. Au standarde incredibil de ridicate și există o concurență ridicată pentru locuri. În turneele mari se poate ajunge la mici detalii împotriva celor mai buni jucători din lume și uneori nu putem controla rezultatele. Ceea ce putem controla sunt performanțele și ceea ce am văzut în ultimele zece meciuri este că performanțele au fost de la cel mai înalt nivel. Calitatea fiecărui jucător este foarte importantă pentru a câștiga un meci, dar pentru a obține o calificare istorică, așa cum a fost cazul aici, ai nevoie de angajament și de un vestiar foarte puternic. Pentru un antrenor, acesta este cel mai satisfăcător aspect.”

Autor, Alexandru Neata

Comentarii:
P

 

După un joc destul de șters, Dinamo și Poli Iași, au terminat la egalitate

 

Card image