Polonia, învinge pentru prima dată în istorie Germania

Polonia-Germania-2-0București, 12 Octombrie 2014. Campionii mondiali Germania au pierdut pentru prima dată în 19 meciuri competitive împotriva Poloniei.

Victoria de sâmbătă a Poloniei cu 2-0, în cadrul Grupei D a preliminariilor EURO 2016, o mută pe aceasta pe primul loc al clasamentului cu 6 puncte. Golurile polonezilor au fost marcate de Milik, în minutul 51 și Mila cu două minute înainte de fluierul final al meciului.

Polonezii se vor confrunta în meciul următor de marți cu Scoția, tot pe teren propriu, iar Germania va întâlni acasă pe Irlanda.

Ultima înfrângere în califiări a Germaniei a fost cu 3-0 acasă, cu Republica Cehă, în octombrie 2007.

Antrenorul Germaniei, Joachim Löw a declarat după acest eșec: "Ne-am creat numeroase ocazii, dar nu am reușit să înscriem. Am pierdut, dar nu este o înfrângere dramatică. Viața nu va fi mai grea după acest eșec. Această înfrângere nu ne va pune probleme în meciurile de calificare - am fost bătuți, dar încă mai avem o șansă bună de a ne califica pentru turnel final. Avem unii jucători tineri la echipă și le mai trebuie timp pentru a câștiga experiență. În seara asta totul a mers bine cu excepția că nu s-au convertit șansele noastre - de la mai mult de 20 de ocazii nu am reușit să înscriem. Eu nu pot da vina pe echipă, dar poate că ar fi trebuit să avem mai mult noroc".

Antrenorul echipei Polonia, Adam Nawałka a declarat: "Sunt încântat de rezultat. Ne-am propus să câștigăm jocul, dar pe de altă parte, să nu lăsăm prea mult spațiu pentru Germania. Când joci împotriva campionilor mondiali ai nevoie, de asemenea, de un pic de noroc. Această victorie ne pune într-o poziție bună în clasament cu șase puncte din primele două meciuri de calificare. Am câștigat meciul și am făcut istorie, pentru că acesta a fost prima nostră victorie împotriva Germaniei".

Alexandru Neata; img Spiegel

Subscribe RSS Feed, Fotbal flash RSS fotbal flash  

 

 
 
 
 

comments powered by Disqus

trafic ranking

Statistici web

Copyright 2008-2014 fotbal-flash.ro | Toate drepturile rezervate.