București, 16 Octombrie 2019

Pentru Naționala României, calificarea directă la turneul final al EURO 2020, mai este doar teoretic posibilă

../Imagini-008-2019/Alexandru-Mitrita-nr-20

După rezultatele înregistrate marți în grupa F, a preliminariilor Campionatului European din 2020, Naționala României mai are decât șanse teoretice la o calificare directă. Este aproape imposibil să înregistrăm un rezultat pozitiv în ultima partidă cu Spania din deplasare în data de 18 Noiembrie, când știm bine că nu am scos nici măcar un rezultat de egalitate pe Arena Națională, deși ibericii au jucat în 10 oameni ultima parte a meciului.

În partida cu Norvegia de pe Arena Națională, echipa condusă încă de pe bancă de Cosmin Contra, a scăpat victoria printre degete, urmare și a unei indiscipline tactice. Dacă jucătorul desemnat să execute un eventual penalti era Nicușor Stanciu, cum de a fost lăsat să execute George Pușcaș, un jucător tânăr și neexperimentat, într-o atfel de partidă cu miză? Se întâmpla oare acest lucru la Viitorul Constanța sau CFR Cluj, cu actualii antrenorii Gheorghe Hagi sau Dan Petrescu?

Selecționerului Cosmin Contra, pe parcursul acestor jocuri de calificare, i se mai impută, neconvocarea pentru jocurile din luna iunie, cu Norvegia și Malta, din deplasare, a lui Alexandru Mitriță, jucător care s-a dovedit exponențial în jocul de marți cu Norvegia.

Alexandru Mitriță, autorul golului din minutul 62, a declarat după meci la televiziunea Pro TV, următoarele: „Am făcut un joc bun, din păcate, am primit un gol în minutul 90, acesta este fotbalul. Vreau să le mulțumesc personal celor care au venit la stadion, copiilor. Atunci când am intrat pe teren și când i-am văzut în tribune, m-au dat lacrimile de bucurie. A fost o fericire imensă pentru mine, pentru colegi, ca să-i avem alături de noi. Sper ca peste ani, acești copii să ne reprezinte, să joace pentru echipa României. Trebuie să nu cedăm, să luptăm până la capăt, mai avem două meciuri. Copiii din tribună, după golul marcat, au strigat numele meu, vă dați seama, pentru mine a fost un lucru de nedescris și le mulțumesc. Le-am dat și un tricou, mai multe n-am avut. Pentru cele două jocuri rămase, trebuie să luptăm până la capăt. Trebuie să visăm în continuare, să luptăm atât timp cât mai sunt șanse.” 

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

 

Comentarii:

 

 

P

P

 

../Imagini-008-2019/Celtic-CFR-2-0

 

Citește și: Celtic învinge CFR Cluj, lunând-uși revanșa după meciul din august

După ce în luna august, în faza turului 3 preliminar al Champions League, CFR reușea să elimine Celtic, după un 1-1 la Cluj și 4-3 la Glasgow...

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X