București, 07 Iunie 2019

PORTUGALIA câștigă trofeul primei ediții, al Ligii Națiunilor UEFA !

../Imagini-004-2019/Portugalia-Liga-Natiunilor

Duminică, pe Estádio do Dragão, din Porto, a avut loc finala Ligii Națiunilor UEFA, dintre Portugalia și Olanda, câștigată cu scorul de 1-0, de echipa gazdă. Golul victoriei a fost marcat de Gonçalo Guedes, în minutul 60, cu un șut puternic din afara careului.

Meciul a fost unul de mare luptă, Cristiano Ronaldo a jucat bine, trăgând-uși echipa după el în fazele de atac, a ajutat și apărarea atunci când se impunea. Trofeul câștigat de Portugalia este primul al noii ediții al Ligii Națiunilor, competiție înființată anul trecut.

Fernando Santos, antrenorul Portugaliei, a declarat după câștigarea trofeului, conform site-ului oficial al UEFA, următoarele: „Mulțumesc jucătorilor mei pentru performanța lor și pentru calitatea jocului. Aceasta este într-adevăr o primă ediție a unui turneu și sunt sigur că va deveni unul clasic - întreaga familie europeană participă, iar câștigarea primei ediții este una istorică. Este strălucitor că am câștigat, dar de acum trebuie făcut următorul pas înainte. Nu este ușor să antrenezi o echipă națională, este diferit de cea a unui club. Acești jucători sunt strălucitori și au depus mare efort pentru a câștiga. Am creat cinci sau șase oportunități de gol, nu ne-am apărat doar, ci știm și cum să atacăm. Olanda este o echipă minunată cu potențial, capabilități și mobilitate. Ei știu cum să profite de slăbiciunile tale.”

În finala mică, pentru locul 3, disputată tot duminică, pe Estádio D. Afonso Henriques, din Guimaraes, Anglia a câștigat după 120 minute de joc și penalty-uri de departajare, scor 5-4 cu Elveția.  

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

 

Comentarii:

 

 

P

P

 

../Imagini-004-2019/Gaz-Voluntari-4-0

 

Citește și: Bucurie în taberele celor de la Călărași și Sibiu, după eșecul suferit de FC Voluntari la Mediaș

Joi, în ultima partidă a etapei a 12-a, din play-out-ul Ligii 1, disputată la Mediaș, Gaz Metan a spulberat FC Voluntari, scor 4-0 și trece din nou pe prima poziție...

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X