București, 09 Octombrie 2015.

Ovidiu Hoban a salvat România de la înfrângere, în meciul cu Finlanda

Romania-Finlanda-1-1Echipa reprezentativă a României a scos un egal în extremis, în meciul cu Finlanda, scor 1-1, în ultima partidă de pe teren propriu a campaniei de calificare la EURO 2016 din Franța.

Rezultatul de egalitate obținut în meciul de joi, este al patrulea consecutiv și trebuie să dea serios de gândit selecționerului Anghel Iordănescu! Putem spune că Anghel Iordănescu nu a avut inspirație la schimbările efectuate după pauză, uitând probabil că pe bancă se afla și Budescu.

Ovidiu Hoban a marcat în minutele de prelungire a partidei, după ce Finlanda reușise să marcheze prin Pohjanpalo, în minutul 67.

După 4 minute de la marcarea golului, finlandezii puteau să majoreze scorul, la un fault în careu comis de Dragoș Grigore asupra lui Pukki, însă arbitrul de centru, scoțianul Craig Thomson, nu a dictat penalti. La 2-0 pentru Finlanda, jucătorilor noștri le-ar fi fost dificil să-și mai revină.

Prima repriză le-a aparținut clar tricolorilor, creând-uși multe situații de gol, cea mai mare fiind a lui Bogdan Stancu în minutul 8, atunci când la un corner executat de Torje, a reluat cu capul, mingea lovind bara.

În repriza secundă, Torje trimite și el mingea în bară, în minutul 55, după o acțiune personală.

După meci, selecționerul Anghel Iordănescu, a declarat la Digi Sport următoarele: "În primul rând, ne pare rău că am ajuns în asemenea situație să depindem de ultimul meci. Din punctul meu de vedere, am făcut o primă repriză foarte bună, în care ne-am creat multe situații, am jucat ofensiv, am avut agresivitate. Era complet nedrept ca să pierdem acest meci, într-un final am reușit egalarea. Putea fi 2-0, dar spun că până la primirea golului, echipa a jucat bine, organizat, și-a creat situații, din nou am ratat, din nou ne-am pripit în fața porții. Poate că după primirea golului, ne-am deschis și am riscat și mai mult. Am făcut destul de multe greșeli în zona fundașilor centrali".

Ultimul meci din cadrul Grupei F, al echipei României este cu Insulele Feroe, duminică în deplasare. Pentru a fi siguri de calificare, trebuie ca echipa României să câștige acest meci. Egalul nu este suficient întrucât Ungaria poate să câștige cu Grecia în deplasare. Grecia, aflată pe ultimul loc, nu are nicio victorie în această campanie de calificări.

Alexandru Neata

 

 

 
 

trafic ranking

Statistici web

Copyright 2008-2014 fotbal-flash.ro | Toate drepturile rezervate.