Ovidiu Hațegan spune prin ce a trecut, după ultimul meci arbitrat în Spania, Valencia-Atalanta

București, 07 Aprilie 2020

../Imagini-03-2020/Ovidiu-Hategan.jpg

Ultima partidă condusă la centru de o brigadă de arbitrii români, compusă din Ovidiu Hațegan, Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe și Sebastian Colţescu (arbitru de rezervă), a avut loc la Valencia, între formația locală și Atalanta, din cadrul returului optimilor de finală ale Champions League, la data de 10 martie a.c., într-o perioadă în care Covid 19, făcea ravagii în mai multe țări din Europa, inclusiv în Spania.

Meciul a fost unul fără spectatori și s-a încheiat cu victoria italienilor, scor 4-3, după ce în tur scorul a fost de 4-1, în favoarea celor de la Atalanta. După această dată, jocurile au mai continuat și în ziua următoare, după care s-au sistat, iar cel mai de neînțeles lucru, de ce s-a disputat la Liverpool, partida dintre Liverpool și Atletico cu spectatori, iar dintre aceștia, peste 3000 erau veniți din Spania.

Luni la televiziunea Digi Sport, arbitrul din Arad în vârstă de 39 ani, Ovidiu Hațegan, a fost intervievat prin Skype de realizatorul emisiunii Dan Filoti și a mărturisit prin ce a trecut după această partidă, cu risc major de contaminare cu coronavirus, spunând: „În primul rând, când ai un meci care se dispută fără spectatori, deja este un lucru destul de ciudat, pentru că ești obișnuit să ai un zgomot în spate, să ai susținere, să ai reacții. Când am aflat în aceiași zi că meciul se dispută fără spectatori, erau deja premisele că jocul nu este prea simplu. Plus, în Italia erau foarte multe cazuri de gripă, am avut discuții cu cei din Comisia UEFA, la fel și în țară, am discutat cu cei din Direcția Centrală. Am primit toate asigurările din partea UEFA, că totul va fi ok din p.d.v. al sănătății și am acceptat să mergem să arbitrăm acest meci.”

„Cei de la UEFA mi-au spus că cel mai sigur loc este pe stadion, pentru că toți sunt testați și nu este nicio problemă. Lucrurile au căpătat o altă turnură, în momentul când ne-am întors în țară, am intrat în autoizolare toți patru. Am aflat peste câteva zile, că cei de la Valencia, erau 35% pozitivi. În acel moment, am început să căutăm tot felul de informații. Persoana care se ocupa de organizarea meciului, din Polonia, a intrat în contact cu cei de la Valencia permanent, ea merge cu două zile înainte de joc. Riscul ca ea să fie infectată era destul de mare, plus că în avion la întoarcere, până la Frankfurt, am zburat împreună, la două rânduri de scaune unul de alții”, a mai adăugat Ovidiu Hațegan.

„În final după 17 zile și o perioadă mai dificilă de tuse seacă, fără alte simptome, am reușit să fac testul și a ieșit negativ. S-ar putea să fi și avut virusul, nu știu. Sper ca după această nebunie prin care trecem, este să devenim oameni mai buni, mai grijulii, mai înțelegători cu cei din jurul nostru. Trebuie să lăsăm la o parte, toate certurile inutile, atât în sport cât și în politică. Lucrurile mărunte am uitat să le apreciem și acum ne dorim să mergem în parc, să stăm pe-o bancă”, a spus în încheiere Ovidiu Hațegan.

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

 

P

P

../Imagini-02-2020/Paulo-Dybala.jpg

Citește și: Atacantul lui Juventus, Paulo Dybala a fost testat pentru coronavirus, cu rezultat pozitiv!

Fotbalistul Paulo Dybala a fost supus unor teste medicale care au relevat pozitivitatea sa față de Coronavirus-COVID-19. Începând cu miercuri, 11 martie, jucătorul aflat în izolarea...

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X