București, 24 Martie 2019

Naționala României pierde partida cu Suedia, scor 2-1, în startul preliminariilor pentru EURO 2020

../Imagini-003-2019/Suedia-Romania-2-1

Sâmbătă, pe stadionul Friends Arena din Stockholm, echipa României a debutat cu stângul în noua campanie de calificare, pentru turneul final al Campionatului European, EURO 2020, pierzând în fața echipei gazde Suedia, cu scorul de 2-1.

După o primă repriză destul de slabă practicată de România, în care a primit și două goluri, autori Robin Quaison și Viktor Claesson, în minutele 33 și respectiv 40, în cea de-a doua parte a meciului, prin schimbările efectuate de Cosmin Contra, România a jucat mult mai bine și a reușit să și marcheze prin Claudiu Keșeru, în minutul 58.

De la Stockholm, lotul României se va deplasa direct la Cluj, având în vedere că marți, de la orele 21:45, România se va confrunta în etapa a 2-a din grupa F, cu selecționata statului Insulele Faroe.

Selecționerul echipei României, Cosmin Contra a declarat imediat după înfrângerea cu Suedia, la televiziunea PRO TV, următoarele: „Au fost două reprize total diferite, în prima repriză am fost timizi, am făcut cadou două goluri, n-am câștigat multe dueluri, n-am avut intensitate. Primul gol a venit într-un moment în care echipa noastră s-a așezat mai bine în teren, am ajuns și la poarta adversă, am avut și 2-3 șuturi pe spațiul porții, dar din păcate la cele două goluri încasate, am făcut greșeli copilărești, care la nivelul acesta te taxează. A doua repriză, total diferită, a fost clar, o altă atitudine, o altă intensitate în dueluri, am dat gol, am mai avut ocazii. Am stat în jumătatea adversă, bineînțeles, riscâd așa de mult, pentru că ei au avut câteva contraatacuri foarte periculoase. Din păcate am avut o mare ocazie a lui Săpunaru, în ultimele minute, am înțeles că probabil și un penalty.”

„Trebuie să luăm lucrurile bune, să luăm repriza a doua pe care am făcut-o, să rămânem cu ea. Trebuie să ne dăm seama, că la nivelul acesta, greșelile copilărești pe care le-am făcut la cele două goluri ale lor, te taxează foarte mult. La pauză, am intrat un pic în ei, în jucători și le-am zis că din punctul meu de vedere, nu este fața și nu este nivelul pe care poate să-l dea la un asemenea meci. M-a ajutat și schimbarea cu Claudiu, pentru că nu mai aveam nimic de pierdut, am jucat cu două vârfuri, după aceea, în ultimele 10 minute l-am băgat pe Ivan, pentru că prin viteza pe care o are, puteam să-i surprindem. Băieții și-au dorit să egaleze, au demonstrat că vor și dacă egalau, probabil vroiau să și câștige. I-am certat pentru prima repriză, dar i-am felicitat pentru a doua repriză”, a spus în încheiere Cosmin Contra.   

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

 

Comentarii:

 

 

P

P

 

../Imagini-002-2019/Bayern-Liverpool-1-3

Citește și: Patru echipe din Premier League, calificate în sferturile de finală ale Champions League

Liverpool este a 4-a echipă britanică calificată în sferturile de finală ale Champions League, după victoria cu 3-1, din deplasare cu Bayern, disputată miercuri,...

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X