București, 08 Iunie 2019

Naționala României a scos un rezultat de egalitate în deplasarea de la Oslo, dar se putea și mai mult

../Imagini-005-2019/Norvegia-Romania-2-2

Vineri la Oslo, pe stadionul Ullevål, în prezența a peste 17 mii de spectatori, Norvegia și România, au terminat la egalitate scor 2-2, într-o partidă a etapei a 3-a din calificările pentru turneul final UEFA EURO 2020.

Selecționata României, condusă de pe bancă de Cosmin Contra, a reușit să egaleze, după ce a fost condusă cu 2-0, numai după ce, antrenorul și-a dat seama de randamentul slab al lui Gicu Grozav și al lui George Pușcaș, introducând-ui în minutul 60, pe Ianis Hagi și George Țucudean. La forma pe care a arătat-o în campionatul intern, Ianis Hagi nu trebuia să lipsească din formula de start!

Golurile au fost marcate de Tarik Elyounoussi, minutul 56 și Martin Odegaard, minutul 70, pentru Norvegia, respectiv Claudiu Keșeru, în minutele 77 și 90+2, pentru România. Prin golurile marcate la Oslo, Keșeru este pe locul secund în clasamentul golgheterilor, din această campanie de calificare, cu 5 goluri, în spatele lui Eran Zahavi, din Israel, cu 7 goluri.

În etapa a 4-a, selecționata României va juca în deplasare, luni cu Malta, în timp ce, Spania va juca pe teren propriu cu Suedia. În funcție de rezultatul meciului din Spania, coroborat cu o victorie a României, putem egala Suedia la puncte, apoi ne așteaptă o partidă destul de dificilă cu Spania la București, în 05 Septembrie!

După egalul de la Oslo, antrenorul Cosmin Contra, a declarat la televiziunea Pro TV, următoarele: „A fost un egal norocos, din punctul meu de vedere, după felul în care am jucat, cel puțin până la 2-0. Pe de altă parte, acest spirit de a juca, de a nu se da bătuți niciodată, există în rândul echipei naționale, dar continuăm să facem greșeli, care la acest nivel te costă punct, puncte, te costă o calificare și dacă nu înțelegi și nu încercăm să punem în aplicare, ceea ce facem la antrenamente și greșim în continuare ca în curtea școlii, vom avea mult de suferit pe viitor. Felicit jucătorii pentru efortul depus, nu este ușor să joci împotriva unei echipe ca Norvegia. Am știut că este o echipă foarte periculoasă, o echipă puternică, care pe contraatac ne-au pus mari probleme.”

„N-am știut să citim multe din fazele pe care ei le-au creat la poarta noastră. Primul gol a venit dintr-o greșeală în lanț a tuturor, al doilea gol vine la fel, suntem cu omul și ei trec de noi. Sunt goluri care puteau fi evitate, dar după 2-0, am schimbat un pic tactica, am făcut un 4-3-1-2, cu romb, cu Ianis în spatele celor două vârfuri. Ianis a intrat foarte bine, Maxim a intrat foarte bine, la fel și Țucudean, au schimbat un pic și am reușit să marcăm de două ori. Chiar dacă este un egal norocos, este un egal care poate să ne califice. Sută la sută, Ianis va fi titular în Malta”, a spus în încheiere Cosmin Contra.  

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

 

Comentarii:

 

 

P

P

 

../Imagini-004-2019/Mirel-Radoi-2019

 

Citește și: Selecționerul Mirel Rădoi, a anunțat lotul de jucători U21, pentru turneul final EURO 2019

Cu trei săptămâni înaintea primului meci oficial al selecționatei României U21, de la turneul final al Campionatului European U21 din Italia și San Marino, selecționerul...

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X