Megamenu for Bootstrap
 


București, 11 Iunie 2017

Nadal îl învinge pe Wawrinka în finala de la Roland Garros și câștigă al 10-lea Grand Slam!

Rafael-Nadal-Roland-Garros-2017

Rafael Nadal a câștigat finala masculină de la Roland Garros, disputată duminică, învingând pe elvețianul Stan Wawrinka, cu scorul de 3-0 (6-2, 6-3, 6-1).

Meciul a fost la discreția spaniolului Nadal, elvețianul Wawrinka a fost de multe ori nervos pe parcursul meciului, culminând cu ruperea unei rachete, apoi în altă secvență, a mușcat mingea, pentru ca în alte două secvențe, să-și dea cu racheta în cap, spre deliciul spectatorilor!

Într-un scurt interviu luat la cald de reporterii televiziunii franceze, difuzat de Eurosport, Rafael Nadal a declarat: "Am câștigat pentru a 10-a oară, Grand Slam-ul și sunt într-adevăr emoționat acum. Îmi găsesc cu greu cuvintele. Am un sentiment deosebit, totdeauna când joc aici, îmi este foarte greu să-l descriu. Am jucat în atâtea locuri, dar aici pare ceva deosebit."

La festivitatea de premiere, elvețianul Stan Wawrinka a declarat: "Îmi pare rău pentru evoluția pe care am avut-o astăzi. Nu știu dacă cei din echipa mea, s-ar fi așteptat la așa ceva. Nu am jucat extraordinar, dar le mulțumesc tuturor. Au fost două săptămâni deosebite pentru mine, aici la Paris. Astăzi a fost mai dificil. Mulțumesc celor din tribune, au făcut o atmosferă extraordinară, ca de obicei."

Rafael Nadal a declarat după decernarea trofeului următoarele, adresând-use mai întâi lui Wawrinka: "Felicitări pentru traseul tău. Astăzi ai pierdut, dar sigur ai făcut un joc foarte bun și un turneu foarte bun. Este greu să-mi găsesc cuvintele astăzi, dar trebuie să încep, prin a vă mulțumi tuturor, președintelui Federației franceze, arbitrilor, copiilor de mingi. Pentru mine, să fiu din nou pe acest podium, este ceva deosebit. Mulțumesc celor din echipa mea, celor care au venit din Spania și nu numai! Mulțumesc unchiului meu, care este aici lângă mine și care mi-a ghidat cariera, toată viața. Fără el, nu știu dacă reușeam să câștig atâtea trofee. Mulțumesc pentru tot!"

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

 

web
analytics


Site-ul folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor

Am înțeles

Pentru detalii