București, 15 Decembrie 2017

Moment istoric de acum 23 de ani, Regele Mihai a primit la reședința sa, delegația Tricolorilor

Regele-Mihai-si-Echipa-Nationala

 În urmă cu 23 de ani, mai precis, în Ianuarie 1994, Naționala de fotbal a României, aflată în cantonament în Elveția, a avut ocazia, de a-i face o vizită Regelui Mihai, la reședința acestuia de la Versoix. Tricolorii erau în perioada de pregătire din Elveția, după calificarea la Cupa Mondială din Statele Unite ale Americii, fiind plăcuți surprinși de invitația primită din partea Regelui Mihai.

Filmulețul difuzat joi de postul de televiziune Digi, a fost pus la dispoziție de medicul Echipei Naționale, din acea perioadă, Dr. Pompiliu Popescu, iar data difuzării, corespunde primei zile de doliu Național, datorate trecerii în neființă a Majestății Sale, Regele Mihai, la data de 05 Decembrie 2017.

Regele Mihai, a vrut să cunoască fiecare jucător din lot, a dat mâna cu fiecare, în timp ce Anghel Iordănescu îi descria pe fiecare în parte, privitor la nume și locul din țară de unde provine. Tricolorii, au avut ocazia să le fie prezentate de către Majestatea Sa, Regele Mihai, automobilele de colecție din garaj.

Anghel Iordănescu, a spus în fața Regelului Mihai și a Reginei Ana, următoarele: ”Majestate, v-aș ruga să-mi permiteți, ca pentru câteva momente, să devin purtătorul de cuvânt al acestei delegații, de fapt a fotbaliștilor din România. Aș vrea să vă mulțumesc acum pentru felicitarea pe care ne-ați adresat-o nouă, delegației de la Cardiff, imediat după victoria pe care am obținut-o. A fost pentru noi, o onoare și o cinste, că Dumneavoastră ați avut timpul necesar să ne scrieți acele minunate rânduri.”

„Vă mulțumim acum și vreau să vă spun că, pentru noi, fotbaliștii din România, este o mare bucurie această calificare pe care am realizat-o la Campionatul Mondial. Vă spunem Majestate, pentru că aproape toți cei care ne aflăm aici suntem niște copii, noi nu am avut acces la istorie, nu cunoaștem realitatea și ne bucură că ați avut răgazul și este o mare onoare că ne-ați primit aici la Dumneavoastră. Vă mulțumim foarte mult și vă dorim sănătate multă, vă dorim realizarea tuturor doleanțelor, tot ce este mai bun, prosperitate. V-aș ruga să îmi permiteți, ca în numele delegației, să vă oferim această emblemă a Federației Române de Fotbal, cu tricolorul țării, cu jucătorii care au semnat pentru Dumneavoastră, cu urarea de sănătate!”, a spus în încheiere, Anghel Iordănescu.

Discursul Regelui Mihai, în fața lotului Echipei Naționale: ”Îmi pare foarte bine că pot să vă întâlnesc și să vă felicit în același timp, nu numai pentru meciul de ieri, dar și pentru calificarea în Statele Unite, un lucru foarte important. În general, aș spune că, este și un fel de reeducație pentru generațiile viitoare și sper ca și pentru ceilalți tineri din România, în același timp, să dea dovadă de spriritul vostru. Vă mulțumesc că ați putut să veniți. Sperăm că, mai târziu în America, să puteți avea Cupa cea mare și vă ținem toți pumnii!”

Autor, Alexandru Neață

 

 

Loading...

 

 

Comentarii:

 

web
analytics


Site-ul folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor

Am înțeles

Pentru detalii