Mircea Sandu: Anul viitor vor fi 16 sau 17 echipe în Liga I
căutare personalizată

 

CSS3 Button Rollover Css3Menu.com

Subscribe RSS Feed, Fotbal flash

Mircea Sandu: Anul viitor vor fi 16 sau 17 echipe în Liga I

mircea-sandu_101Bucuresti, 01 iunie 2013. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a declarat, sâmbătă, în cadrul Adunării Generale a forului, că "anul viitor" în Liga I vor fi 16 sau 17 echipe, precizând că nu se putea face nimic, conform regulamentului, pentru cluburile care au retrogradat sportiv.

"Anul viitor vor fi 16 sau 17 echipe în Liga I. În Liga a II-a, în Seria de Est vor fi 15, iar în Seria de Vest 15 sau 16, în funcţie de ce va face şi Universitatea Craiova. Din ce am înţeles la şedinţa Comitetului Executiv, trei cluburi din Liga a II-a, aflat pe locuri de promovare, au obţinut deja licenţa, al patrulea, Năvodari, n-a obţinut-o, dar a făcut apel şi aşteaptă rezultatul. Conform regulamentului, nu puteam face nimic pentru cluburile care au retrogradat sportiv, chiar dacă acestea au obţinut licenţa", a spus Mircea Sandu.

Preşedintele FRF a precizat că după părerea sa Liga I ar trebui să fie restrânsă la 12 echipe: "Din punctul meu de vedere Liga I trebuie să aibă o restrângere importantă, la 12 echipe, pentru că pur şi simplu nu avem jucători români de valoare. Banii din drepturile tv s-ar împărţi astfel la mai puţine echipe, dar acesta este doar un punct de vedere. Consider că s-ar putea face pentru această perioadă de criză, iar apoi să se revină după 2,3, 4 ani (n.r. - la 18 echipe)".

La finalul Adunării Generale, Mircea Sandu a explicat sistemul care va fi aplicat din sezonul următor: "E posibil să avem Liga I cu 16, cu 15... Ce dacă va sta o echipă în fiecare etapă? Câte echipe au obţinut licenţa, atâtea rămân în Liga I. Acum avem, după retrogradare, 14, dintre care două fără licenţă. Deci 12 echipe. Vor promova patru din Liga a II-a, dintre care trei au licenţă, iar una decamdată nu. Aşadar sunt 16, iar dacă Universitatea Cluj câştigă la TAS vom avea campionat cu 17 echipe, 34 de etape şi o formaţie care stă în fiecare etapă. Dacă U. Cluj nu câştigă, rămân 16 şi se joacă 30 de etape. Iar în situaţia în care Năvodari nu obţine nici ea licenţa la apel, va fi campionat de 15, cu 30 de etape şi o echipă care stă în fiecare etapă. În ceea ce priceşte retrogradarea, la finalul ediţiei 2013/2014 propunerea noastră este să retrogradeze 3, în cazul în care sunt 16 echipe. Să promoveze câştigătoarele celor două serii din Liga a II-a şi să se organizeze un baraj între ocupantele locului 2 din cele două serii ale eşalonului secund".

În cadrul Adunării Generale, Mircea Sandu a avut un dialog cu oficialul Universităţii Cluj, Ioan Mărginean, în care reprezentantul grupării ardelene i-a reproşat preşedintelui FRF că directorul Administraţiei de licenţiere, Viorel Duru, nu a ţinut partea cluburilor.

"Domnul Duru a spus că nu-l interesează legea din România, ci numai manualul de licenţire al dânsului. Domnul Duru este un dur neatacat în cadrul procesului de licenţiere şi nu a fost de partea noastră, a membrilor afiliaţi. Nu vreau capul domnului Duru, dar vreau să vedem ce spune TAS-ul când va vedea că dintre două cluburi aflate în insolvenţă, unul (n.r. - Gloria Bistriţa) ia licenţa, iar altul nu (n.r. - Universitatea Cluj)", a spus Mărginean.

Mircea Sandu a răspuns promiţând că în cazul în care Universitatea Cluj va avea câştig de cauză la TAS federaţia va înceta colaborarea cu Duru: "Sunt de acord că domnul Duru este un tip dur şi chiar că uneori îşi depăşeşte atribuţiile. Trebuie să îi atrag atenţia şi voi avea în acest sens o discuţie cu dânsul, iar dacă Universitatea Cluj va avea câştig de cauză la TAS, acest lucru va reprezenta şi încetarea raporturilor de muncă dintre FRF şi domnul Duru".

www.mediafax.ro

 

Domain Age Tool

Enter domain name

 

trafic ranking

Statistici web

Copyright 2008-2012 - Fotbal-flash