București, 27 Decembrie 2016

Mircea Lucescu: Ne apărăm doar pentru a recupera și ataca

Mircea-si-Razvan-Lucescu

Televiziunea Dolce Sport, a difuzat luni un amplu interviu, realizat în urmă cu câteva zile, cu Mircea Lucescu, antrenorul echipei din Rusia, FC Zenit și Răzvan Lucescu, antrenor al echipei din Grecia, Skoda Xanthi.

Întrebat cum reușește ca atacanții săi să marcheze atât de multe goluri, Mircea Lucescu a răspuns: "Asta s-a întâmplat de fiecare dată, pe unde am antrenat. Toate echipele mele, au marcat cele mai multe goluri în campionat. Spiritul, este unul ofensiv. Ne apărăm doar pentru a recupera și ataca, în care toți jucătorii sunt obligați. Am avut și am în continuare dificultăți, în ce privește prezența jucătorilor laterali în faza de atac. Nu au fost obișnuiți cu acest lucru, sunt obligați să o facă."

Răzvan Lucescu a răspuns la întrebarea privind diferența mare de buget dintre Xanthi și Zenit, astfel: "Am avut o confruntare, după meciul de la Salonic împotriva lui Paok. Cei de acolo, hai să spunem că, se aseamănă puțin cu Craiova. Au o istorie bogată, au un fotbal cu mulți jucători talentați, pătimași, n-au câștigat de foarte mult timp titlul și sunt înebuniți. An de an încep cu un entuziasm deosebit. Noi i-am prins de două ori venind după o serie de victorii și am făcut 0-0, după care s-au dus în jos și cu scandal bineînțeles. Anul acesta s-a întâmplat cam la fel. Portarul lor, are un salariu cât bugetul pentru toți jucătorii de la Xanthi. Cam asta era diferența și le-am și atras atenția."

Realizatorul emisiunii, a prezentat un interviu realizat cu Daniel Pancu, cu privire la Mircea Lucescu, ținând cont că a fost antrenat de Mircea Lucescu la Rapid, atunci când era la o vârstă fragedă. Daniel Pancu a declarat următoarele: "Copleșitor, îți dai seama și cu un timp în urmă, chiar dacă au fost nemulțumiri, nu numai ale mele, pentru noi, jucătorii tineri și în momentul de față, sunt convins că este la fel pe cei care-i antrenează pe cei tineri, este o mană cerească să spun așa! Să te antreneze Mircea Lucescu când ai 20 de ani, eu cred că este lucrul cel mai frumos care i se poate întâmpla unui fotbalist. Și m-a chinuit, m-a chinuit bine de tot. Probabil că mi-a verificat caracterul, că am fost după unul sau două jocuri oficiale, am fost trimis 10 etape la rând la echipa de tineret. Am revenit, am jucat un meci cu U Cluj, am dat unul din cele mai frumoase goluri din cariera mea și cât m-a antrenat nea Mircea, am mai fost două meciuri, mari și late rezervă. Toată stima pentru antrenorii care i-am avut, dar se începe cu Lucescu."

Autor, Alexandru Neață

 Site-ul folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor

Am înțeles

Pentru detalii