căutare personalizată

  

 

Subscribe RSS Feed, Fotbal flash

 

Bucureşti, 16 Aprilie 2012

Minifotbalul românesc se pregătește de Champions League

MinifotbalMinifotbalul românesc, unul dintre puținele sporturi în care România deține titlul european, se pregătește pentru sezonul de vară. Este vorba despre finalele Campionatului Național și Cupei României, două competiții care reunesc cele mai bune formații de minifotbal din țară.

Anul acesta miza este mult mai mare decât în anii trecuți, deoarece recenta înființare a European Minifootball Federation care a avut loc la Praga în luna martie a.c. a prilejuit și anunțul că începând din 2013 se vor pune bazele unei competiții europene intercluburi care va reuni campioanele tuturor țărilor europene afiliate noului organism. Echipa națională a României, dublă campioană europeană în anii 2010 și 2011, este favorită în cursa pentru câștigarea primului titlu european și la nivel de echipe de club.

Deocamdată, modelul de organizare care a și recomandat România să fie aleasă, prin persoana lui Răzvan Burleanu, lideră a Federației Europene, face ca la nivel național să se ia decizii foarte importante pentru dezvoltarea minifotbalului prin desfășurarea în condiții optime a turneelor finale din această vară în urma cărora se vor desemna campioana națională a României la minifotbal și respectiv câștigătoarea Cupei României. În acest sens, la Codlea s-a desfășurat, la sfârșitului săptămânii trecute ședința Comitetului Executiv al Federației de Minifotbal din România care a decis ca orașele Deva și Iași să fie gazdele celor două turnee finale de anul acesta, competiții ce vor reuni cele mai bune echipe din întreaga țară. Astfel, în perioada 28 iunie – 1 iulie va avea loc la Iași Cupa României la Minifotbal, aflată la a III-a ediție, urmând ca în perioada 5 – 8 iulie la Deva să aibă loc cel mai important eveniment al minifotbalului românesc, Turneul Final al Campionatul Național de Minifotbal, ediția a VI-a .

”Începând din acest an vom acorda un interes deosebit dezvoltării acestor faze regionale de calificare, pentru ca la Turneul Final al Campionatului Național de Minifotbal să avem prezente cele mai bune 20 de echipe din cele 46 de campioane din întreaga țară. Iar din cele mai bune 20 de echipe să desemnăm campioana României care din 2013 va reprezenta țara noastră și pe plan european. Acest lucru nu face decât să confirme că pasiunea celor peste 30.000 de jucători legitimați pe care îi avem în familia minifotbalului din România va avea o finalitate cât se poate de frumoasă și de onorantă pentru sportul românesc”, ne-a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației de Minifotbal din România, dar și al European Minifootball Federation.

Federația de Minifotbal din România este membru fondator al EMF (European Minifootball Federation, www.eurominifootball.com ).

Federația de Minifotbal din România

Nume*
Adresa Email*
Subiect*
Mesaj*
Nota: * marcheaza campurile obligatorii.

 
 

 

trafic ranking

Statistici web Sports eXTReMe Tracker
trafic site W3 Directory - the World Wide Web Directory SEO
Copyright 2008-2011 - Fotbal-flash