Marcel Pușcaș: Sportivii trebuie să dea tonul, după ridicarea restricțiilor

București, 30 Aprilie 2020

../Imagini-04-2020/Marcel-Puscas.jpg

După videoconferința conducătorilor din Liga a 3-a de marți, cu oficialii FRF, președintele FC Universității Craiova 1948, Marcel Pușcaș, a fost prezent miercuri prin Skype, la televiziunea Digi, prezentând concluziile sale. După cum se știe, FC Universității Craiova 1948 este patronată de Adrian Mititelu, activând în Seria a 4-a, fiind pe prima poziție a clasamentului cu 42 puncte, din 16 etape și este aproape promovată în Liga secundă, având 13 puncte avans, față de ocupanta locului 2.

„După părerea mea, impactul Ligii a 3-a, față de Liga a 2-a și primei Ligi, este destul de mare, pentru că nu poți să le separi. Nu poți să ei o decizie capitală la Liga a 2-a și la Liga 1, iar la Liga a 3-a să ei o altă decizie. Decizia trebuie să fie unitară. Liga a 2-a și Liga 1, sunt considerate Ligi Profesioniste, iar Liga a 3-a, este considerată Ligă de Amatori. În fond, lucrurile nu stau chiar așa. Datorită contractelor existente, acești jucători, care sunt de peste 2000 la Liga a 3-a, sunt profesioniști. Sunt vreo 400 de jucători din Liga a 2-a și Liga 1, împrumutați în Liga a 3-a. Cele 5 promovate din Liga a 3-a, vor reprezenta 25 % în sezonul următor componentele Ligii a 2-a”, a declarat Marcel Pușcaș.

În continuare, Marcel Pușcaș, a mai adăugat: „Au fost tot felul de păreri, care convin la acest moment unora sau altora, dar important este să se găsească o cale de mijloc, iar toate cele 74 de cluburi să fie mulțumite. Jocul este cel mai important și trebuie găsite soluții. Se are în vedere următoarele patru aspecte: aspectul medical, astfel ca după 15 mai, sportul poate să-și reia activitatea; Al doilea lucru este aspectul financiar, în care multe echipe se zbat, dar să nu uităm că și la ligile superioare, multe cluburi sunt finanțate tot de Primării și atunci trebuie găsite soluții și la nivelul Ligii a 3-a. În al 3-lea rând, statutul jucătorului. Pe 30 iunie, expiră în mare, contractele jucătorilor de Liga a 3-a. Jucătorii pot pleca sau să-și prelungească contractele. Mai există un al 4-lea palier, care ține de specificitatea Ligii a 3-a. O eventuală competiție comprimată în o lună și jumătate, nu este la îndemâna oricui. Trebuie făcut un efort, în așa fel încât să se permită acest lucru. Cele 14 jocuri rămase, trebuie jucate.”

„Sportivii trebuie să dea tonul, după ridicarea restricțiilor și acest lucru trebuie înțeles de autorități. Sunt cei mai sănătoși oameni ai țării. Dacă cu cei mai sănătoși oameni ai țării avem rețineri în a începe o activitate, cu cine să începem, cu bătrânii de 70 de ani, cu copii de 3 ani! Campionatele noastre nu pot fi înghețate! Jucătorii echipei FC U Craiova 1948, au primit și ei un program în această perioadă, pe care eu cred că îl respectă, pentru că evoluția lor viitoare depinde de felul în care sunt pregătiți”, a spus în încheiere Marcel Pușcaș.

Autor, Alexandru Neață

 

 

 

Comentarii:

 

 

Site-ul Fotbal-flash.ro, folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu utilizarea acestor informații și cu politica de utilizare a cookie-urilor. Am adaptat condițiile impuse, în conformitate cu REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI; dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

ACCEPT   Pentru edificare   Află mai multe   X